ÅrsfavoriterGemensamt tema

Gemensamt tema: Sminkfavoriter 2023

Dags för mina nyfunna sminkfavoriter, produkter jag fastnade för under 2023. Under året som gått har jag inte haft lika mycket tid till roliga, färgglada sminkningar, utan det neutrala har tagit en mycket större plats i mina sminkningar. Inte så fulltäckande, mer bruna toner, mer smink som funkar i min vardag som sjuksköterska. Lite tråkigt för mig som färgälskare, nu när jag ser tillbaka på det, men kul att utforska den sidan av smink också.

Sigma Spectrum Color-Correcting Duo Medium to Dark

Jag har oftast mörka ringar under ögonen och jag har gett upp hoppet på att hudvården ska få dem att försvinna, så jag maskerar dem istället. Jag tycker denna var outstanding i somras när jag använde brun-utan-sol. Den är inte skimrig som den från Smashbox(/Becca). Jag upplever den mer täckande och jag har använt den en hel del även i höst/vinter, även om färgen nu är aningen för mörk. Med en uppljusande concealer över funkar den ändå.

It Cosmetics Your Skin But Better CC+ Oil-Free Matte SPF 40+

Denna var min huds bästa vän i somras, och jag har fortsatt använda den även nu under hösten/vintern. Upplever att den sitter så bra på min hud, döljer lagom utan att jag känner mig supersminkad. Applicerar den med fingrarna eller svamp om jag vill ha den mer täckande, och med en fluffig borste för lättare täckning.

Sigma Cream Blush Pashmina, Barry M Fresh Face Cheek & Lip Tint Summer Rose, Essence The Blush Beloved

Detta har varit året då krämprodukter tagit sig in allt mer i mina sminkningar. Min hy ser helt enkelt finare ut med mindre puder. Därför är två av rougen i krämform, och jag har använt dem avigt och rätt under året. De är superlätta att blanda ut på huden och färgen passar mig väldigt bra. De är faktiskt väldigt lika i färgen, och jag kan inte avgöra vilken av de båda jag tycker bäst om, jag har använt båda supermycket. Sitter superbra hela dagen.

När det kommer till vanligt puderrouge var det Essence som tog mig med storm. Perfekt färg till min hudton, det sitter bra och priset är otroligt.

Sweed Lashes Cloud Mascara

En bra mascara som gör allt jag önskar. Den ger längd, volym och håller fint hela dagen. Jag tvättar bort den med rengöringsbalm och ljummet vatten. Innehåller panthenol och vitamin B5 som ska stärka fransarna.

Rapide Brow Milk

En perfekt vardagsprodukt till mina bryn. Är som ett vitt vax, men det vita försvinner när man applicerat det i brynen och borstat runt lite. Håller mina bryn på plats hela dagen oftast och om de blir lite rufsiga så går det lätt att dra dem på plats igen, eftersom produkten inte torkar ner helt som exempelvis bryngel gör.

Natasha Denona Glam Face Palette Light, Anastasia Beverly Hills Cosmos Palette

Ja, som sagt, neutralt har varit min melodi under året. De här två är mina mest använda paletter under året. Cosmos Palette är ju liiite färgglad såklart, men den skugga jag använt mest i den är den mellanbruna matta. Den skuggan är den perfekta bruna nyansen till min hudton. De färgade skuggorna är mer som skimriga topperskuggor (vad heter det ens på svenska?). Väldigt fina allihop, speciellt på en mörk bas.

Paletten från Natasha Denona har ju både ögonskuggor, rouge och highlighter, vilket har gjort den till en perfekt resepalett. Skimmerskuggorna är underbart fina i den och jag har verkligen älskat denna palett som inget annat detta året.

W7 Lip Drench

Föll för dessa i början av sommaren och jag har fortsatt använda dem resten av året. Jag har ett i bilen, ett i varje väska jag använder, ett i jackan, ja, du förstår vart jag vill komma. Jag gillar dem verkligen. Jag tycker de känns mjuka och sköna på läpparna och de ser så snygga ut. Enda minuset är att jag tycker det blir lite kletigt på insidan av läpparna när jag haft dem ute i riktigt kallt väder. Men fortfarande ger de då den mjuka känslan på läpparna, som  läppbalsam, så jag står ut med det.

Urban Decay All Nighter Setting Spray Vitamin C

Lika bra som originalet, men med fantastisk citrus-doft. En solklar favorit.

Har du hittat några nya sminkfavoriter under 2023?

Missa inte alla andra inlägg under det gemensamma temat årsfavoriter, de finns här.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *