FavoriterMakeupShopping

Ojämn, kakig foundation som separerar och spricker?

Ojämn, kakig foundation som separerar och spricker?

Inlägget innehåller annonslänkar som innebär att jag tjänar en liten peng om ni väljer att handla via dem. Detta gör att jag kan fortsätta skapa innehåll som ni vill ha och efterfrågar.

Har du problem med att få din foundation att se bra ut? Blir resultatet ojämnt eller upplever du att det ser kakigt och tjockt ut? Kanske spricker resultatet och krackelerar likt gammalt porslin.

Lugn bara lugn – här kommer mina 5 bästa tips för dig att testa!


Skippa primer!

Det finns en uppsjö av ”extra sticky, extra grippy” primers på marknaden idag, men sanningen är den att dessa faktiskt kan sabotera hela din makeup.

Om din foundation lätt separerar och har svårt att få fäste på vissa partier i ansiktet är det första du ska testa att hoppa över steget med primer. Ofta kan det räcka med en återfuktande gel för att ge din foundation något att ”greppa tag i”.

Jag älskar den här från L’Occitane.


Löst puder innan foundation och concealer!

Att få din foundation att sitta hela dagen (speciellt på näsan) kan vara en utmaning.

Känner du igen problemet? Då ska du testa att applicera en liten mängd löst puder på de ställen där du upplever att din foundation inte sitter så länge som du vill, till exempel i t-zonen.

KOM IHÅG: Använd en liten fluffig borste. För stor borste kommer göra att pudret hamnar på ställen där det inte behövs.


Applicera det mesta av din foundation i ansiktets yttre delar!

När du applicerar din foundation ska du koncentrera det mesta av produkten i konturerna av ansiktet, längs hårfäste och en bit in på kinderna och lämna mitten av ansiktet (t-zonen) utan produkt. När du är färdig går du över t-zonen med det lilla som fortfarande finns kvar av foundation på din borste. Därefter låter du din concealer göra jobbet.

Concealer är oftast tunnare än foundation, detta gör att det är lättare att bygga upp den täckning du vill ha. Ju tunnare lager, desto mindre risk att din makeup ser kakig ut.


Fixera din makeup!

Jag är stark förespråkare för att fixera makeupen med en puff istället för en borste. Detta är helt klart det sätt som ger jämnast resultat och det är lättare att applicera ditt puder där du vill ha det.

Den här puffen är en av mina absoluta favoriter!


Har du testat alla tips här ovanför? Då är kanske detta tipset för dig!

Skippa setting spray.

Ett setting spray gör all din makeup ”blöt” igen och kan i vissa fall göra att din makeup separerar eller ser ojämn ut.

Har du några bra tips på hur du får din foundation att hålla hela dagen utan att se torr och tråkig ut? Scrolla längst ner på sidan och lämna en kommentar!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *