ÅrsfavoriterGemensamt temaHudvård

Gemensamt tema: Favoriter 2023

Idag är sista dagen på året och det är dags även för mig att sammanställa vilka produkter som varit mina favoriter under året som gått. Det har varit ett riktigt skönhetsår för mig och jag har nog aldrig testat så många nya produkter som under detta året. Jag är så tacksam för allt roligt som detta bloggande fört med sig, framförallt för de vänner jag fått här på Beautybloggare. Jag hoppas att nästa år blir minst lika fyllt av skönhet och roligheter.

Nog om det och vidare till dessa favoriter då. Eftersom det skulle bli väldigt många att skriva om i ett inlägg, så har jag delat upp dem i tre delar; hudvård, smink och kropp & hår.

Först ut blir hudvård (de andra kommer upp inom ett par dagar). Produkterna jag valt är sådana som jag testat och fastnat för under året, så alla är inte nya för 2023.

Rengöring: Banila Co Clean It Zero

Jag upptäckte de här rengöringsbalmen detta året, och jag är så glad för det! Jag har nu använt upp två stora burkar, en av originalet, den rosa, och en av den orangea med underbar citrusdoft. Älskar bägge och jag märker att jag hela tiden väljer dem framför mina andra första-stegs-rengöringar.  Balmet tar bort sminket bra och lämnar ingen fet hinna när jag sköljt av det. Plus också för att spatel finns med i förpackningen.

Toner: BeautyAct Hyaluronic Acid Hydrating Toner

En härlig, lite serumlik toner som lämnar huden återfuktad och plumpad. Den är mjölkig och går in fint i huden. Jag älskar hur huden känns efter jag använt den, och ibland använder jag enbart denna toner, utan någon kräm över, och jag upplever att huden håller sig återfuktad hela dagen/natten även då.

Serum: Babor Lifting Serum

Ett väldigt lätt serum som knappt känns på huden, mer än att det tydligt stramar upp. Det är nästan vattentunt, och har blivit en favorit de dagar jag vill ha något som inte känns på huden.

Ansiktsgel: Elixir Cosmeceuticals Niactil 4%

Jag har testat denna för längesedan, men fastnade inte för den då. Nu i somras testade jag den på nytt och sedan dess har jag varit fast, jag gillar den massor. Den känns som en mjuk kram på huden och jag upplever huden både lugnad och återfuktad när jag använder den. Oftast är det till natten jag smörjer in mig med den, men ibland även på dagarna. Känns lite silikonig i texturen, vilket gör att huden känns väldigt mjuk när man smort in sig med den.

Ansiktskräm: Banila Co Dear Hydration

En riktigt härlig fuktkräm. Mild doft och härlig konsistens. Sjunker in fint i huden, och lämnar kvar en återfuktad känsla, utan att vara kladdig.

Ögonkräm: CeraVe Eye Repair Cream

Denna ögonkräm är så lätt och härlig. Smälter perfekt in i huden under ögonen, och jag behöver inte vänta innan jag kan börja sminka mig. Upplever inte att den gör så mycket annat än att återfukta, men det är framförallt det jag önskar av min ögonkräm. Att en ögonkräm ska ta bort mina mörka ringar, ta ner svullnad, m.m. har jag gett upp för länge sedan. Nu vill jag bara ha en som ger fukt och fett utan att irritera mina ögon som lätt börjar rinna av andra ögonkrämer. 

Solskydd: La Roche Posay Anthelios UVMune 400 50+ Oil Control Gel-Cream och Vichy Capital Soleil UV-Clear SPF 50+

Dessa två solskydd skiljer sig från varandra, men är båda perfekta på sitt sätt. Solskyddet från La Roche Posay är som en gelig kräm. Det känns återfuktande, är som att smörja in sig med en hudkräm och det går lätt in i huden. Det från Vichy är rinnigt och väldigt lätt. Båda har varit favoriter både i somras och nu när det är kallare.

Mask: Dr Levy R3 Cell Matrix Mask

En riktigt härlig mask som gjort under för min hy när jag använt den. Huden känns mjuk, återfuktad, lugnad och ser jämn och fin ut. Jag har använt den både en kortare stund och ibland över natten och tycker den funkar bra på båda sätten.  

Läppbalsam: Lips Of Sweden Lip Balm

Det här är enligt mig världens bästa läppbalsam. Eller ja, av de jag testat, och det har ju blivit en del. Konsistensen är lite hårdare än andra läppbalsam, vilket gör att det stannar på läpparna som inget annat. Dessutom är det helt smak och doftfritt vilket är ett stort plus. Jag gillar inte supersöta läppbalsam och tycker det är extra sliskigt när man precis borstat tänderna och får in den söta smaken i munnen. Det slipper man alltså helt med denna. Jag har använt det både under dagarna och nätterna och läpparna håller sig jättefina. Nu är mitt slut och jag saknar det varje dag…

Vilka hudvårdsfavoriter har du upptäckt under året?

Gott Nytt År alla fina läsare!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *