HudhälsaHudvårdRecension

Rosa mirakelserum från Norge?

Inlägget innehåller annonslänkar märkta med *

Norska märket Elixir Cosmeceuticals är väl mest kända för välförtjänt hypade klassikern Niactil 4% men sortimentet består av mycket, mycket mer när det kommer till välformulerad och aktiv hudvård. För ett par veckor sedan kom en nyhet – Pink Serum. Låt oss ta en närmare titt! 

Elixir Cosmeceuticals Pink Serum är precis som det låter ett rosa serum, färgen är riktigt knallig och kommer från ingrediensen B12. Denna ingrediens finns också i The Ordinarys nyaste serum Soothing & Barrier support serum – kan vi ana en annalkande trend? Vitamin B12 ska bidra till hudens cellförnyelseförmåga och även bättra på hudens förmåga att läka och verka lugnande vilket gör den ypperlig till hud med rodnad, irritation eller skadad hudbarriär. 

Elixir Cosmeceuticals själva beskriver serumet som en barriärstärkande och lystergivande produkt som passar alla hudtyper, även känslig och torr hy. Bland ingredienserna hittar vi förutom vitamin B12 också Niacinamid (vitamin B3) och Hyaluronsyra i olika molekylstorlekar. 

Jag har nu testkört serumet ett par veckor och det har hårdtestats så att säga då jag har en hud som på grund av stressrelaterade orsaker ballat ur totalt. Läs: Eksem, rodnad, finnar, utslag, allmänt trött och glåmig. Så vad tycker jag då?

Om Elixir Cosmeceuticals Niactil 4% varit en produkt jag verkligen gillat länge så seglar Pink Serum in bland favoriterna då den verkligen varit en räddare i nöden och en välgörare som jag faktiskt kan tänka mig att ha i rutinen alltid. Jag ser att rodnad och irritation minskat, eksemen har inte triggats utan snarare har de läkts ut riktigt bra. Huden får fin lyster och blir återfuktad på djupet. Yttorrheten som slår till såhär under vintern har också minskat avsevärt. Som sagt – jag är imponerad. 

Elixir Cosmeceuticals Pink Serum är dessutom en multifunktionell produkt som också går att använda i ögonområdet och gärna då tillsammans med återanvändningsbara eye patches. Som julkit säljs serumet nu tillsammans med just återanvändningsbara eye patches – själv har jag använt de jag redan har från Zuwelia Skin och kan meddela att det funkar himla bra för att trolla bort trötthet och torrhetslinjer.  Här hittar du kitet* och här finns serumet att köpa separat!*

Skulle du vilja testa The Pink Serum från Elixir Cosmeceuticals?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *