Första intrycketHudvård

Testat: Matchamasker

Jag har testat två machamasker; Jeju Matcha Clay Pack från Dr. Ceuracle och The Green Mask, från Mantle. Jag tänkte sammanfatta dem båda lite utifrån mina första intryck, och såklart berätta vilken av dem jag gillar mest. För referens så är min hudtyp kombinerad. Jag blir lätt oljig i T-zonen och är mer ”normal” på kinderna, jag blir sällan torr. Jag är försiktig med min hudvård då jag ibland får lite besvär med perioral dermatit. Just nu är huden väldigt lugn och mår bra.

Dr Ceauracle Jeju Matcha Clay Pack

Masken ska hjälpa till att kontrollera överflödig olja, städa ur porerna och därmed minska synligheten av dem, ta bort döda hudceller, hålla huden mjuk och len och liva upp trött hud. Den innehåller bl.a. antioxidantrik matcha (från ön Jeju i Korea, därav namnet), aminosyror, betain och kaolinlera.

Denna upplever jag som en klassisk lermask. Den torkar ner helt efter en stund och blir stel. Jag är väl inget jättefan av den typen av masker direkt. Jag tycker de blir lite obekväma och de känns tuffa mot huden, oftast blir huden torr efteråt. På grund av det riktar de sig ofta till personer med fet hudtyp, och denna gör också det, men även till kombinerad hud. Efter jag sköljt bort masken känns huden fin. Jag är dock något torrare där jag använt denna masken än där jag använt den andra, men jag skulle absolut inte säga att huden känns torr och stram, utan det är bara i ren jämförelse med den andra. Jag använde den direkt på rengjord hud, men många använder den med en BHA-toner under, så det kommer jag testa framöver. Masken kostar omkring 249 kronor.

Mantle The Green Mask

En mask som innehåller antioxidantrik matcha, CBD och fermenterad honung och BHA och sägs rensa huden från orenheter och lämna huden med fin lyster.

Masken är som en grynig kräm när man lägger på den, som en peeling. Den torkar inte ner på huden under tiden den verkar, vilket jag tycker känns mer bekvämt. Efteråt känns huden återfuktad och fin med lite lyster. Ansiktsmasken doftar fräscht av citrus, som jag älskar, så just doften får ett stort plus av mig. Priset däremot får ett minus, då den kostar 950 kronor och det känns lite mycket för en mask tycker jag. Det vill verkligen till att man använder upp den innan produkten blir för gammal.

Sammanfattningsvis så gillar jag bägge maskerna, men vinnaren blir för mig ändå The Green Mask från Mantle, trots det skyhöga priset. Den känns helt enkelt bättre till min hud.

Har du testat någon av maskerna? I så fall, vad tycker du?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *