BudgetHudvårdMakeupShopping

Finfina Beautyklappar till tonårstjejen

Finfina Beautyklappar till tonårstjejen

Det kan vara knepigt att hitta på julklappar till tonårstjejen, dottern, kompisen eller bonussystern. Men här kommer några tips på skönhetsklappar som är riktigt fina och bra och som inte kostar skjortan.

Det första jag vill tipsa om är inte mindre än tre serum. Naturligtvis behöver man inte köpa alla tre, men de har lite olika funktioner så man kan välja vad man tror mottagaren har bäst nytta av. Det som dessa serum har gemensamt är att de är väldigt fina i sina rosa och lila glasflaskor med pimpett, de är prisvärda utan att frastå som tråkiga och de kommer alla från Annabelle Minerals.

Den lila flaskan är Repair Juice Retinol Serum och innehåller precis som man kan höra på namnet, retinol. Det är den mest aktiva av de tre serumen så den passar bäst till någon som är lite äldre och som kanske börjar få fina linjer och pigmenteringar. Detta serum hjälper till att ge en jämnare hudstruktur och hudton, ljusa upp och kan förebygga fina linjer. Jag, som är drygt 40 år och har känslig hud, har använt detta serum utan att min hud har reagerat negativt på det. Konsistensen känns lyxig och eftersom det inte kostar skjortan som en del andra retinolserum kan göra känns det mer ok att kunna ge bort som julklapp.

Den mörkrosa flaskan heter Clarity Juice Niacinamide Serum och är ett lite mildare serum. Det hjälper till att minimera synlighet av porer, ger jämnare hudton och stärker hudens barriär. Den kan passa de lite yngre som mest vill ha mer fukt och skydd till sin hud. Även denna tyckte min hud om och jag kände mig fint återfuktad när jag hade använt detta.

Och så den ljusrosa flaskan, det är Glow Juice Serum och den är även den ett lite mildare serum som kan passa ung hud som inte har så många ålderstecken ännu utan mer bara vill ha glow och lyster. Den innehåller bla C-vitamin och E-vitamin, som ger en uppljusande och stärkande effekt samtidigt som den ger fukt och näring. Denna är en favorit för mig då jag älskar serum med just C-vitamin då det ger en finare och jämnare hudton och samtidigt näring till huden.

Vill man istället ge bort makeup julklapp tycker jag att Stila är ett underbart makeupmärke för de lite yngre då de har väldigt fina och festliga förpackningar och samtidigt riktigt bra kvalitet på produkterna. Jag älskar deras 2-i-1 foundation och concealer som är både smart och snygg och rolig att använda då man pumpar upp foundationen ur flaskan. Stila har även riktigt vackra glitterögonskuggor som kommer i lipgloss-format och som ger väldigt intensivt och vackert glitter till ögonen.

Om julklappsmottagaren är intresserad av hår och är öppen för att prova nåt nytt är mitt julklappstips det knallgröna setet med schampo, balsam och inpackning från Matrix. Det heter Food For Soft och ger maximal näring och fukt till håret. Jag som har hår som snabbt blir fett var lite skeptiskt, men det fungerar riktigt bra på mitt hår och jag behöver inte tvätta det lika ofta. Håret känns mer nöjt och jag bara älskar den stora härliga pumpflaskan med inpackningen!

Ett annat bra tips till den hudvårdsintresserade tonåringen som kanske inte har full koll på ingredienser, hudtillstånd och så vidare, är såklart boken Hudnära – Hudterapeuternas hemligheten, av Elin Fagerberg och Anna-Karin Wahlberg. Den är som en skön blandning mellan en skönlitterär feel good-bok och ett uppslagsverk med fakta som alla borde ta del av. Dessutom äe den riktigt fin med sig rosaorangea omslag.

Mitt sista julklappstips till tonårstjejen är en helt fantastisk och färgsprakande ögonskuggspalett från SUVA Beauty, nämligen Hydra Space. Med den kan man verkligen ta fram konstnären inom sig och använda de glittriga och färgstarka skuggorna som vattenfärger med pensel och få till perfekta eyeliners som sitter kvar hela partykvällen!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *