MakeupRecensionShopping

The Uniset Effect med Minolei Cosmetics

Inlägget innehåller annonslänkar som innebär att jag tjänar en liten peng om ni väljer att handla via dem. Detta gör att jag kan fortsätta att skapa innehåll som ni efterfrågar och vill ha.

Har du hört talas om nylanserade Minolei Cosmetics? Ett varumärke grundat av två svenska makeupartister som nischat sig på basmakeup för dig med blandad eller oljig hud. Tillsammans har de tagit fram ett 3-stegs koncept som de kallar ”The Uniset Effect”!

The Uniset Effect

Konceptet består av tre produkter som när de används tillsammans skapar slutresultatet som Minolei Cosmetics valt att kalla The Uniset Effect. Produkterna ”hakar i” varandra när du applicerar dem steg för steg och skapar ett långvarigt resultat.

Minolei Cosmetics produkter är speciellt framtagna för blandad eller oljig hud, men kan användas av alla, oavsett hudtyp. Produkterna är utvecklade så att de inte torkar ut huden, de tar endast hand om överflödig olja och svett som lämnar huden naturligt. Produkterna kan användas separat, men för att uppnå The Uniset Effect rekommenderas att du använder produkterna tillsammans.

Steg 1: Uniset Oil-Absorbing Primer

Rutinens första steg är Uniset Oil-Absorbing Primer, en högabsorberande primer som hjälper huden hålla sig matt samtidigt som den är återfuktande. Primern innehåller ljusreflekterande ämnen som ska hjälpa till att minimera synligheten av fina linjer och porer.

Det känns att produkten innehåller silikoner, vilket jag föredrar. Huden blir matt, sammetslen och porerna suddas ut. Den påminner lite om Smashbox Photo Finish Primer i känsla och konsistens. Den är lätt att applicera med fingrarna och skapar en jämn bas för kommande makeup.

Steg 2: Uniset Lightweight Foundation

Andra steget i rutinen är Uniset Lightweight Foundation som skapar ett tunt lager mellan primern och pudret och hjälper produkterna att smälta samman för ett långvarigt resultat och en naturlig finish. Produkten beskrivs som en mediumtäckande och byggbar foundation som är återfuktande och lätt att få jämn.

Det första som slår mig är att produkten gör huden matt, men får ändå lyster (make sense?) Jag föredrar en täckande foundation och jag tycker att den här går att bygga upp en bra täckning med utan att resultatet ser tjockt och kakigt ut. Den smälter fint in i huden, jag har testat att applicera den med borste och Beautyblender och måste säga att den blir allra finast ihop med makeupsvampen.

Steg 3: Uniset Oil-Absorbing Powder

Rutinens sista steg består av Uniset Oil-Absorbing Powder, ett högabsorberande setting powder som ger en matt finish utan att torka ut huden. Pudret innehåller ingredienser med ljusreflekterande egenskaper för att minimera synligheten av fina linjer och porer. Det som sticker ut allra mest är dosan som pudret kommer i, en smart lösning där du vrider på dosan för att få precis den mängden du önskar. Inget mer spill i necessären!

Pricken över i:et i den här trion är så klart det fina pudret. Det är lätt att applicera och ger huden en fin, matt finish. Pudret fixerar de andra basprodukterna fint, känns lätt på huden och jag förvånas över att allt faktiskt sitter på plats hela dagen. Jag är superimponerad!

Produkterna är veganska och parfymfria.

Vad tycker du? Låter det spännande eller har du kanske testat någon av produkterna? Scrolla längst ner på sidan och lämna en kommentar!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *