FavoriterHudhälsaHudvårdKroppsvårdShopping

Vinterhud i balans

Inlägget innehåller annonslänkar som innebär att jag tjänar en liten peng om du handlar via dem. Detta gör att jag kan fortsätta skapa innehåll som ni efterfrågar och vill ha.

Den torra och kalla vinterluften kan lätt göra din hud torr och irriterad. Det är dags att byta ut de lättare produkterna mot vårdande oljor och se till att huden får tillräckligt med fukt och fett för att skapa en hud i balans och stärka barriären.

Vad händer med huden under vinterhalvåret?

Under vintern kan huden bli torr och förlora fukt på grund av den kalla och torra luften. Den varma inomhusmiljön och kylan utomhus skapar stora temperaturskillnader och detta kan göra din hud känsligare än du är van vid.

Hur skyddar vi huden under vintern?

Överdriven värme inomhus och långa, varma duschar kan avlägsna naturliga oljor från huden och detta kan resultera i torrhet, klåda och ibland även rodnad. Att bibehålla en bra fuktighetsnivå kan hjälpa till att skydda och vårda huden under vintermånaderna. Att använda hudvårdsprodukter som är rika på fukt och fett hjälper till att skydda huden och dess barriärfunktion. Använd milda rengöringsprodukter, gärna en oljerengöring eller en rengöringsmjölk. Ansiktsolja kan också vara ett bra tillskott under vintern. Den hjälper till att tillföra extra fukt och kan fungera som ett skyddande skikt mot kylan. Se till att ta hand om dina känsliga läppar, ett bra läppbalsam och eventuellt en nattmask kan hjälpa till att förhindra torra och spruckna läppar.

Vilka ingredienser ska vi leta efter i vår vinterrutin?

Leta efter hudvårdsprodukter med fuktgivande ingredienser som hyaluronsyra och glycerin för att bevara fukt. Även oljor som jojobaolja och arganolja kan bidra till att skydda och mjukgöra huden. Sök efter produkter med ceramider för att stärka hudbarriären och vitamin E för dess antioxidant egenskaper.

Squalane är en utmärkt ingrediens för hudvård, särskilt under kalla förhållanden. Huden blir återfuktad och mjuk, dessutom hjälper squalane till att stärka hudbarriären.

En annan fuktgivande ingrediens som kan vara mycket gynnsam för huden under vintern är sheasmör. Det har naturliga mjukgörande och näringsrika egenskaper som hjälper till att lugna och återfukta torr hud. Sheasmör kan användas både på kroppen och i ansiktet.

ACO Gentle Cleanse Oil, Paula’s Choice Omega+ Complex Clearing Balm, Dr. Ceuracle Hyal Reyouth Ampoule, The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5, Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate, Ida Warg Beauty Blue Tansy Oil, Mantle The Dream Mask, La Roche-Posay Cicaplast Balm B5+, Sunday Riley ICE Ceramide Moisturizing Cream, The Body Shop Shea Body Butter, Eucerin AtoControl Bath & Shower Oil, Laneige Lip Sleeping Mask.

Har du något bra tips på hur man tar hand om huden när graderna sjunker? Något produkttips du bara måste dela med dig av? Scrolla längst ner på sidan och lämna en kommentar!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *