HållbartShopping

Överlev black friday med förståndet i behåll och pengar i plånboken

Note to self: läs igenom det här inlägget varje gång jag funderar på att köpa något under black week/ black month/cyber Monday/decembererbjudandena/random rea.

Redan 1:a november trillade det in två mails i min inbox om reor. Sedan dess består min inbox av 90% reaerbjudande. Det är pinsamt lätt att ryckas med i en virvelvind av BEST DEAL EVER! MUST BUY NOW! Det ska vi försöka undvika. Supermodellen Linda Evangelista sa en gång att hon inte tog sig ur sängen för mindre än 10 000 dollar. Jag öppnar inte plånboken för mindre än 30% rabatt (obs! kan finnas undantag…).

Den här bilden från mitt badrum har inget med texten att göra.

Här kommer mina rea-strategier (Susanna! Följ för i helvete dessa!)

Inventering. Vad finns egentligen i skåpen, necessären, handväskan? Framför allt, vad kommer du använda och vad vill du faktiskt ha (svar: typ allt känns det som).

Listor. Skriv villhöverlistor när du är lugn, sansad och har nyinventerade badrumsskåp. När du ligger svettig och hyperventilerar efter att ha hetsshoppat är det på tok för sent. Avvik sedan inte från listan utom i absolut yttersta nödfall av typen Dior rear blushes för 50%. Kom ihåg: en rea är inte något sorts pokémonspel där you gotta to catch ’em all.

Chanel och Charlotte Tilbury ligger och slöar på zebrafatet som är köpt på Tradera. Second hand har bästa fynden

Är det verkligen ett bra deal? Det här är lite trixigt men var kräsen som Linda. Vad som kan verka vara århundrades kap kanske inte är det. Jag har själv fyllt varukorgen med lite extra bara för att nå upp till fraktfritt p.g.a. ”sparar ju pengar” #nofuckinglogic

Det finns kvar. Om det inte är limited edition, julkalendrar eller julaskar så finns precis samma beauty kvar även i januari nästa år och troligen även då med rabatt. Lovar.

Nu tar vi ett djupt yoga-andetag. Om vi shoppar, så shoppar vi smart. GLHF!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *