FavoriterHälsaHudhälsaHudvårdKroppsvårdPersonligt

Överlevnadsguide till november

November är här. Årets gråaste och jävligaste månad om du frågar undertecknad. Jag har dessutom nära till tendens för depression denna tid på året då jag inte får ljuset och det kräver helt enkelt att man tar fram ett helt annat artilleri än andra delar av året – såhär planerar jag att överleva november och göra den så mjuk och trevlig det bara går!

  1. Gör småsaker speciella. Jag älskar att tända ett lyxigt ljus i sovrummet medan jag varvar ner till en serie på kvällen, eller ett annat i badrummet när jag gör min kvällsrutin. Jag gillar att ta fram det fina porslinet även en sketen onsdag eller dricka bubbelvatten i fint glas med garnityr. Detta är som en extra klapp på axeln för att göra det fint för sig själv är sannerligen ett sätt att ta hand om sitt inre.

2. Lyxiga extra steg i hudvårdsrutinen. Jag orkar inte alltid ett full-on-hemmaspa á la allt men däremot så ger det mig en känsla av extra lyx och självkärlek att lägga en mask och gärna en sheet mask. Jag har många lyxiga favoriter, bland annat Masque PIGM 400 från Biologique Recherche, Lift me up och Brighten me up från Acasia Skincare. Det finaste vi kan göra för oss själva är enligt mig att unna oss att använda allt det lyxiga – inte vänta på något särskilt tillfälle. Du är värd din dyraste kräm en vanlig måndag, jag lovar! Så fort jag orkar mer än att ligga raklång så bjussar jag även ansiktet på mikroström – annars får sheet masks och LED-masken jobba.

3. Ta hand om fötterna. En sak som jag (och många andra) ofta prioriterar bort på vintern är att ta hand om fötterna. Detta leder ju till torra och i värsta fall hälar med sprickor och till följd gör det ont. Att unna mig att ta hand om fötterna även vintertid är en ritual som ger mig självkärlek. En gång per månad kör jag en mer djupgående peeling med Lova Skin Instant Foot Peeling och varje kväll smörjer jag in med någon kräm. Ibland blir det Lova Skin Instant Moisturiser, ibland Exuviance Professional Pedi-Peel Dry Skin Repair eller PediCare Intensivt vårdande fotkur natt.

4. Smörja kroppen. Det är lätt att ta hand om ansiktet men svårt att också komma ihåg kroppen. Mitt mål är att smörja kroppen grundligt efter varje dusch, det lyckas inte alltid men det är en ambition. Här ska det lyxas – de finaste och mest väldoftande krämerna förstärker hela ritualen och förutom att huden förvandlas från snustorr till återfuktad så utsöndras också massor med må bra hormoner genom att kroppen får denna typ av beröring och det är så otroligt viktigt för välmåendet.

5. Planera ljusglimtar. Att se fram emot saker skapar mål och mening. Det kan vara att träffa en vän, planera för och äta en extra god middag eller som jag älskar – blanda en ny spännande drink som planerats och förberetts LÄNGE.

Nu vill jag höra – hur gör du för att få ditt bästa möjliga november?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *