FavoriterMakeupPresentationRecensionSmink

Är det skillnad på svamp och svamp?

Är det skillnad på svamp och svamp?

(Inlägget innehåller annonslänkar)

För att applicera flytande foundation, BB-, CC- eller DD Cream, cremerouge, cremebronzer och så vidare är mitt absoluta favoritverktyg en makeupsvamp. Och då menar jag inte de torra skumgummisvamparna som fanns förut, ofta vita eller svarta i små trekanter eller platta kvadrater, utan de något nyare och oftast färgglada makeupsvamparna som man ska blöta ner innan användning. De första som kom, enligt min vetskap, var de lila svamparna av märket Beautyblender. Efter det har det kommit en uppsjö av andra märken av dessa makeupsvampar och de brukar alla lite slarvigt kallas för beautyblenders även att de kommer från exempelvis Real Techniques, Stila, Ilia, Caia, Lyko och så vidare. Nästan varje makeupmärke har idag sin egna makeupsvamp och de varierar stort i både kvalitet och pris.

Jag har testat mig igenom ett 20-tal olika beautyblenders, eller ja makeupsvampar, och här kommer mina topp 3.

På bronsplatsen kommer de orangea makeupsvamparna från Real Techniques, Miracle Complexion Sponge. Dessa ligger i mellanprisklassen och man kan ofta få tag i dem i olika kit eller rabatter på tex Lyko, Kicks, Lindex eller Åhlens. De blir lagom mjuka när man blött ner dem och sedan kramat ur vattnet, och det som gör att de hamnar på en tredjeplats är att jag upplever att de inte håller lika länge som de andra två markerna. Det kan rätt så lätt bli en liten spricka i dem även om man är försiktig och sen tar det inte lång tid förrän de är trasiga och måste kastas. Real Techniques makeupsvampar finns bla här.

Miracle Complexion Sponge, Real Techniques

På silverplatsen kommer just Beautyblenders original makeupsvampar. De är helt klart de snyggaste av alla och finns i fantastiskt fina varianter och storlekar. Beautyblenders kostar mer än de flesta konkurrenterna, men jag tycker de håller sig fina länge och är värda sitt lite dyrare pris. Det som gör att de inte hamnar på min förstaplats är att de är lite för hårda och “bounsiga” (som studsbollar) för min smak. Då sitter ibland en del av foundationen kvar på svampen istället för att direkt hamna på huden när man duttar in den. Jag gillar att Beautyblender hela tiden kommer med nyheter kring makeupsvampar och den ena är finare än den andra och också nya egenskaper. En av deras senaste varianter är Bronze Besties som är ett kit som passar perfekt för en resa. Kitet består av en makeupsvamp i färgen nude, en rengöringstvål Blendercleanser solid, en rengöringsmatta och det bästa av allt – en förvaringsväska där allt detta får plats. Det fina med denna förvaringsväska är att den är tillverkad i ett fukttåligt material och har små lufthål så den använda och fuktiga makeupsvampen direkt kan packas ner i väskan efter användning utan att den riskerar bli smutsig eller blöta ner resten av sminknecessären. Beautyblenders makeupsvampar finns bla här.

Beautyblender, Nude, Beautyblender
Beautyblender Nude, Beautyblender
Beautyblender Bronze Besties
Beautyblender Bronze Besties

På guldplatsen finns en makeupsvamp som kommer från Skincity. Den har den perfekta konsistensen och är inte för mjuk och inte för hård. När man fuktat den blir den superlätt att applicera sina produkter med och den håller hur länge som helst, åtminstone nästan. När den efter ungefär två år faktiskt började gå sönder sökte jag efter en likadan på Skincitys hemsida men det visade sig till min stora fasa att produkten utgått! Efter en del research förstod jag dock att den har ersatts av en snarlik makeupsvamp från Skincitys egna märke Makethemake, Bouncy Blender. Så jag klickade hem två av dessa svampar och de var faktiskt lika fantastiska som den förra. Vilken lättnad! Makethemakes makeupsvampar finns bla här.

Makeupsvamp från Skincity
Bouncy Blender, Makethemake
Bouncy Blender, Makethemake

Så för att sammanfatta, ja det är skillnad på svamp och svamp när det kommer till makeupsvampar. Och jag tycker även att det är stor skillnad även på olika ätbara svampar, och den gula kantarellen slår alla sina rivaler.

Vad har du för favoritsvamp? Kommentera gärna längst ner här på sidan

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *