HudbehandlingarHudvårdSkönhet

Beautytech – prylar som tar hemmarutinen ett steg längre!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Beautytech är ett samlingsnamn för teknologiska prylar som används för att behandla eller boosta huden. Idag tänkte jag att vi skulle kolla in några olika tekniker som används och jag ska tipsa om olika prylar som erbjuder dessa. Julklappstips till skönhetsnörden som har allt – kanske?

Viktigt att veta

För att få de resultat som dessa tekniska prylar kan ge så krävs konsekvent och regelbunden använding (3-5 ggr/vecka beroende på vilken teknik som används). De flesta av dessa innebär en stor investering vid köp då de ofta kostar en hel del. De flesta maskiner ska även användas tillsammans med en annan produkt. Proffstips gällande detta finns längst ner i inlägget.

Bra också att komma ihåg att hudvård såväl som prylar för hemmabruk bara kan åstadkomma resultat till en viss gräns – så förvänta dig inte att genomgå en metamorfos.

LED

LED-ljus står för Light Emitting Diode och är ljus som beroende på färg kan tränga olika djupt ner i hudens lager och därför jobba med olika hudtillstånd. T ex rött och nära infrarött ljus som boostar hudens kollagen, grönt ljus som jobbar utjämnande på hudton och blått ljus som kan ge effekt på akne. Jag använder främst rött ljus på min mask och gör det då direkt på morgonen medan jag ändå ligger och morgnar mig, detta gör att jag känner mig lite piggare och att små, fina linjer faktiskt ser mindre framträdande ut.

Det finns en mängd olika masker på marknaden bland annat Priori (annonslänk) som jobbar med rött och nära infrarött ljus och Nutrilight som har många olika ljus (dock ej nära infrarött). Vissa av dessa masker rekommenderas att användas på rent ansikte, andra tillsammans med ett specifikt serum och andra kan användas både innan och efter din hudvårdsrutin.

Mikroström

Mikroström är en typ av teknik som arbetar genom att stimulera ansiktets muskler samt genom att arbeta med lymfan på ett dränerande sätt. Resultaten av mikroström blir både direkta och långsiktiga vid regelbunden användning.

Apparater som arbetar med mikroström är bland annat NuFace Mini+ som finns i fint presentkit (annonslänk) och Foreo Bear som är på bra rabatt just nu (annonslänk) eller nylanserade budgetkapet från Geske – Microcurrent Face-Lifter 6 in 1 (annonslänk).

Jag använder mig av en apparat som kombinerar Mikroström och Nanoström. Nanoström arbetar mer i huden genom att stimulera t ex kollagen och arbeta på textur m.m och kombinationen av dessa är fantastisk enligt mig. Apparaten heter ZIIP Halo och finns tyvärr bara att köpa via en enda återförsäljare inom europa just nu och då dessa uppvisat fruktansvärt dålig kundservice så vill jag inte rekommendera att handla därifrån. Jag får helt enkelt återkomma om det dyker upp andra återförsäljare framöver.

EMS

EMS eller elektrisk muskelstimulering är en teknik som skapar sammandragningar i musklerna med hjälp av elektriska impulser. EMS kan stimulera till att upprätthålla muskulatur som påverkar ansiktets och kroppens former. När man använder dessa apparater ser man tydligt hur impulserna jobbar med musklerna.

Exempel på apparater som arbetar med EMS är The Contour Pro från Dr Levy (annonslänk) och finns även i olika TENS-apparater för kroppen t ex denna från Beurer (annonslänk). Beurerapparaten älskar jag, men jag använder den främst för TENS.

Radiofrekvens

Radiofrekvens, ibland förkortat RF är en teknik som stimulerar hudens kollagensyntes med hjälp av värme som tränger ner i de djupare hudlagren. Radiofrekvens ska också kunna ge resultat på celluliter.

Radiofrekvens finns förutom EMS i The Contour Pro från Dr Levy (annonslänk) samt i apparaterna från TriPollar (annonslänk).

Jag använder apparaten från Dr Levy men måste säga att jag inte fastnat för just dessa tekniker, eller åtminstone inte i den pryl som jag har testat då jag sett betydligt mer framträdande resultat av att jobba med mikroström.

Ultraljudsteknik

Ultraljudsteknik arbetar med en forma av vibrationer som kan exfoliera huden och göra att pormaskar och tilltäpptheter lättare kommer ut.

Denna teknik finns bland annat i Comfort Zones microsonic facial device (annonslänk). Denna vet jag är en favorit hos hudterapeuterna bakom podden Hudvårdsdjungeln och finns på min önskelista!

Nu till tipset – mikroström och apparater med EMS/radiofrekvens ska ofta användas tillsammans med en gel som leder strömsignalerna till huden. Dessa brukar kosta en smärre förmögenhet med tanke på att de ska ligga på huden enbart under själva behandlingen som är ett par minuter – max en kvart. Det går fint med andra oljefria geler och allra billigast är vattenbaserat glidmedel.

Nu är jag nyfiken – är du sugen på eller har du testat någon Beauty tech-pryl ännu?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *