HårvårdJulklappstipsNyheterPresentationRecensionShopping

Julklappstips – Heatless Curls från Lenoites

Julklappstips – Heatless Curls från Lenoites

Inlägget innehåller en annonslänk

Ja det är ett tag kvar till jul, men helt plötsligt är man där och funderar på vad tusan man ska köpa för julklapp till sina nära och kära. Så jag tänkte redan nu ge en del julklappstips på saker åtminstone jag själv skulle bli väldigt glad över att få i julkapp.

Jag som har spikrakt hår och tycker det är lite krångligt och tidsödande att försöka få till lite lockar och volym i håret med olika värmeverktyg blev glad när jag fick höra talas om Heatless Curls, alltså lockar utan värme. Det sliter dessutom inte alls lika mycket på håret som exempelvis en locktång gör. Men är det svårt att använda och blir det fint resultat? Det beror lite på skulle jag svara.

Idén med Heatless Curls skulle jag gissa kommer från idén om att sova med flätor för att få lockigt hår, men det ger lite jämnare och finare lockar. De två olika Heatless Curls-kiten jag har använt är ett budget-kit från Normal, märke Foxy, och ett lyx-kit från Lenoites. Innan jag satte igång med det hela tittade jag på ett antal instruktionsvideos på Youtube och det såg väldigt lätt och smidigt ut. Det visade sig sedan att riktigt så inte var fallet, åtminstone inte för mig som inte är så duktig på att fixa håret överlag.

Jag började iallafall med det billiga kitet från Normal, som bestod av en tunn “korv”/hårband i silkesliknande material, två tofsar och ett hårklämma. Först ska man sätta fast korven/bandet mitt på huvudet med hårklämman så det sticker ner lika långt på båda sidorna. Sedan tar man hårpartier och virar runt hårbandet och avslutar med en tofs i varje ände. Efter detta är det klart och man kan gå och lägga sig med denna kreation på huvudet.

Morgonen efter tar man bort hårband, tofsar och hårklämma och håret ska då vara lockigt. För mig blev det inget vidare tyvärr, väldigt ojämnt och jag satte direkt upp det i en tofs.

Jag kände mig dock fortfarande sugen på att försöka få till de där vackra lockarna jag sett i andras videos och gjorde därför ett nytt försök med ett Heatless Curls kit från Lenoites. I deras kit ingick samma saker, men i betydligt lyxigare och vackrare utförande och material. Deras “korv”/hårband var mycket tjockare, så det ska ge större lockar, men det finns en tjockare variant även hos Normal.

Lenoites vackra monter på Daisy Beauty Expo

Efter ytterligare ett antal videos gav jag mig på det igen och jag peppade även håret med ett hårserum innan applicering så det var lite fuktigt. Det var betydligt lättare att arbeta med detta kit och när jag vaknade upp morgonen efter hade jag till min stora glädje, och förvåning, riktigt fina lockar! Självklart finns det stor förbättringspotential och man behöver nog öva på detta många gånger för att få till riktigt vackra och jämna lockar, men ja det fungerar. Och det jag verkligen gillar är att det inte sliter på håret på samma sätt som olika värmeverktyg gör. Dessutom är det riktigt roligt att snurra upp håret på den fina rosa “korven” och när man går och lägger sig med den på huvudet känns det lite sov att man är prinsessan på ärten.

Så, mitt första julklappstips är det väldigt fina och lyxiga Heatless Curls kitet från Lenoites, kanske till sin syster, väninna eller dotter. Det kommer i en jättefin presentförpackning och är tillverkat av Mulberry Silk, kostar ca.380-450 kr och finns bla här.

Och budgetkitet Foxy från Normal kan man kanske ge som julklapp i barnens julstrumpa på morgonen eller till kollegorna i julklappsspelet, bara för att det är lite kul. Det kostar ca 89 kr och finns såklart på Normal.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *