EventHudvårdNyheterRecension

Nytt från Banila Co

Nya produkter från Banila Co har kommit till Sverige, och jag var med på ett av Hey Agency´s lanseringsevents när jag var i Stockholm för drygt en månad sedan. Vilket event alltså! Supergod lunch på terrassen på Miss Clara Hotel, en fantastisk lokal och sångunderhållning av talangfulla MatildaJMusic. Hennes röst är otrolig, så in och lyssna på hennes Instagram eller på Spotify. Allt var så fint ordnat, det kändes som en dröm att vara där.

Produkterna som lanserades var en peeling, ett nytt rengöringsbalm och en fuktserie. Peelingen och rengöringsbalmet doftar fantastiskt av citrus/apelsin, som jag älskar. Peelingen är en mild peeling med små korn, som inte ska skada hudbarriären. Jag brukar inte använda den typen av peelings i ansiktet, så jag har använt den på halsen, dekoltaget, axlarna och armarna istället och tycker den är jättemysig till det.

Balmet fungerar som deras tidigare men den doftar mycket mer än dem. Jag tycker det är något hårdare och fetare i konsistensen än deras andra balm, men det smälter fint på huden. Funkar superbra som en förstarengöring och tar bort allt smink och solskydd. Sedan använder jag alltid en gelrengöring efter.

Fuktserien är så snygg i ljusrosa förpackningar och doften är mild och god. Den svalkande misten blev direkt en favorit. Misten är finfördelad och lägger sig fint på huden. Eftersom den är kylande så är den perfekt när det är varmt ute, så denna kommer bli min följeslagare nästa sommar (som jag hoppas blir varmare än den vi haft).

Tonern är lätt, nästan vattentunn och tillför fukt. En fuktgivande toner är dock ett steg jag skulle hoppa över om jag inte har tid eller ork. Jag tycker helt enkelt att andra produkter i rutinen känns viktigare för min hud.

Ögonkrämen känns rik men ändå lätt. Den återfuktar ögonområdet bra och jag upplever att den funkar bra under smink om man bara låter den gå in riktigt i huden innan man börjar sminka sig.

Serumet känns härligt svalkande, är lite gelaktigt och det har som små kapslar i sig, som krossas när man smörjer serumet över huden. Ett härligt, fuktgivande serum helt enkelt. Eftersom det har den där gelkonsistensen har inte min hud riktigt gillat den som den är under smink, men med en kräm mellan serumet och sminket så har det funkat superbra.

Ceramidkrämen är nog den produkt jag fastnat för allra mest i fuktserien. Den är liksom rik och lätt på samma gång. Jag använder den framförallt som nattkräm och jag älskar speciellt att använda den över min retinolkräm. Anledningen till att jag inte använder den dagtid så ofta, är att jag lätt blir oljig under dagen, så jag använder oftast bara något lätt serum på morgonen och sedan någon lätt färgad dagkräm. Denna blir helt enkelt lite för mycket på min hud under dagen just nu. Men under vintern när huden blir torrare, kan jag tänka mig att den kommer vara perfekt.

Alla produkterna i fuktserien är som sagt väldoftande. Jag tycker att det är en svag, fräsch och härlig doft, som inte känns när man väl smort in produkterna. Priserna känns rimliga, produkterna kostar mellan 189 och 339 kronor. Jag gillar dessutom förpackningarna mycket. Alla produkterna ser riktigt snygga ut, men serumet är extra snyggt såklart, med sina små skimrande pärlliknande kapslar.

För att sammanfatta det hela, så gillar jag alla produkterna, men ceramidkrämen, den kylande misten och rengöringsbalmet är helt klart mina favoriter av dem alla.    

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *