NaglarNyheterPresentationRecensionSkönhet

Är Depend Gel iQ något att ha?

Är Depend Gel iQ något att ha?

Inlägget innehåller annonslänk (märkt med*) som innebär att jag tjänar en liten peng om ni handlar via dem. Detta gör att jag kan fortsätta skapa innehåll som ni efterfrågar och vill ha.

Jag har aldrig gjort mina naglar på salong. Inte för att jag har något emot det eller för att jag inte tycker det ser ut att bli fint, utan helt enkelt för att jag tycker att det är roligt och nästan terapeutiskt att få fixa mina naglar själv, och dessutom är jag nog lite för snål. Däremot är det ju roligt om lacket håller sig fint så länge som möjligt när man väl har gjort i ordning dem, och därför har jag testat en rad olika hemma-behadlingar för naglar som är lite mer avancerade än att bara måla på några lager lack.

Nu har jag testat en hemma-behandling som jag har hört mycket gott om, nämligen Gel IQ från Depend. *Dessa finns att köpa bla här. Med deras kit Depend GeliQ ska man kunna göra gelnaglar hemma som ska hålla i ca två veckor. Kitet innehåller; Precleanser, UV-lampa, Base Coat lack, Top Coat lack och High Shine Cleanser. Så man behöver köpa ett eller fler färgade lack utöver startkitet, och även en produkt för borttagning, men det kommer vi till längre ner.

Så, hur går det till att göra egna gelnaglar hemma nu då? Jo så här;

Jag började med att packa upp alla produkter eftersom det är svårt att göra det när man väl har börjat måla på lack på naglarna. Jag kopplade även in UV-lampan så den var redo, och plockade fram bomullsrondeller och tops. Naturligtvis hade jag även tagit bort det gamla nagellacket och filat till naglarna till den form jag vill ha.

Sedan var det dags för Steg 1, som är Pre Cleanser. Man droppar några droppar av den flaskan på en bomullsrondell och stryker över naglarna så de blir helt rena och sedan ska de vara helt torra innan nästa steg.

Nästa steg är att måla på ett lager Base Coat. Det är ett genomskinligt lack och man ska vara försiktig så det inte hamnar utanför nageln, på nagelbandet eller fingret, och om man råkar få lite utanför får man ta bort det innan man gör nästa steg. Jag tog bort det genom att ta lite Pre cleanser på en tops och stryka bort det som var utanför.

Sen kommer ett spännande moment, nämligen att stoppa in de målade naglarna under UV-lampan. Sen trycker man enkelt på knappen på lampan och då lyser lampan automatiskt i 30 sekunder. Man känner att det blir lite varmt, men det känns absolut inte obehagligt på något sätt.

Efter detta är det dags för färg. Jag använde ett ljuslila lack som heter Speaks in flowers och målade på ett lager av det. Sedan skulle naglarna in under UV-lampan igen. Efter detta ett lager färg till och en gång under lampan igen.

Sedan är det dags för ett lager Top Coat, som är ett genomskinligt lack. Även efter detta lager ska naglarna in för härdning under UV-lampan.

Steget efter detta är lite annorlunda. Då ska man ta flaskan med High Shine Clenaser och droppa ut några droppar av den på en bomullspad. Sedan ska man pressa passen mot den målade och härdade nageln och dra passen ut mot nagelns spets så man liksom tar bort den lite kletiga ytan som nageln fått från de tidigare stegen. När man gjort detta “polerande” på naglarna blir de väldigt glansiga och “torra”. Dessutom stenhårda direkt! Så man behöver inte gå runt i några timmar efteråt och vara rädd att få små märken i naglarna som med vanligt nagellack.

Tadaa! Jag tycker naglarna blev riktigt fina för att vara mitt första försök och sedan dess har det suttit kvar helt felfritt i 16 dagar innan jag bestämde mig för att ta bort det.

Egentligen kunde det ha suttit kvar ett tag till, men det började bli en del utväxt av den nya nageln och jag var dessutom lite trött på färgen efter drygt två veckor. För att ta bort Gel iQ finns det två olika alternativ, antingen Remover Oil Method 1 eller Remover Method 2. Jag valde metod 2 och då behövde man 10 små bomullsbitar och 10 remsor av aluminiumfolie. *Borttagningsprodukterna finns bla här.

Det fanns att köpa ett färdigt kit med bomull och folieremsor från Depend, men jag klippte till egna. Det man skulle göra var att droppa lite Remover på en bomullsrondell, trycka den mot nageln och packa in detta i ett foliepaket.

Sedan är det bara att vänta i 15 minuter på att gellacket har löst upp sig. Då tar man bort folien och bomullen och skrapar försiktigt bort allt lack från nageln. Om allt inte lossnar kan man ta lite extra remover på en bomullspad och trycka mot nageln en stund. Vill man kan man även fila lite lätt på ytan av lacket innan man packar in nageln i foliepaketet så tränger removern igenom lättare.

Efter att jag hade skrapat bort allt lack kändes naglarna rätt torra och lite skrovliga så jag var rädd att de hade tagit skada av gellacket, men det var klistret som inte var helt borta och efter att jag hade tvättat naglarna ordentligt med tvål och sedan smörjt in dem ordentligt med nagelolja blev de bättre.

Så, vad tycker jag nu om Depends Gel iQ och var det värt pengarna och jobbet? Mitt svar är JA. Jag är överraskad över hur pass lätt det var att göra gelnaglarna på egen hand och att de ändå blev så fina. Det var väldigt skönt att naglarna direkt efter att man var färdig, vilket sammanlagt tog kanske 30 minuter, var helt hårda och tålde att man handdiskade, duschade eller egentligen nästan vad som helst. Och kanske allra mest, att de höll sig fina i dryga två veckor utan att mina naglar var helt förstörda efteråt. Jag kommer kanske inte göra dessa naglar varje gång då jag gillar att använda nya färger och mönster oftare, men definitivt innan jag ska iväg på någon resa eller så och vill kunna ha bekymmersfria och underhållsfria naglar i minst en vecka.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *