BudgetHudvårdPresentationRecension

Budget på hudvårdshyllan

Budget på hudvårdshyllan

Inlägget innehåller annonslänk (märkt med*) som innebär att jag tjänar en liten peng om ni handlar via dem. Detta gör att jag kan fortsätta skapa innehåll som ni efterfrågar och vill ha.

Nivea är ett märke som nog många med mig förknippar med den blå burken med dagcreme, som ju även blev hett omdebatterad i och med SVT:s tv-program Sanningen om hudvård 2021. Men sedan dess har Nivea kommit med en rad nya hudvårdsprodukter och som är mer inriktade på att vara effektiva och fokuserade på specifika hudproblem mer än att bara ge fukt. Här kommer en presentation av några av dessa produkter, som fortfarande har ett budgetpris i förhållande till motsvarande produkter hos andra märken.

Först ut på min hylla är Luminous Anti-age & Dark spot Serum. Detta är ett serum som ska reducera pigmentfläckar och verka anti-age. Jag tycker uttrycket “anti age” är lite hårt, man vill ju såklart gärna få bli äldre, men samtidigt inte få fler ålderstecken än tvunget på direkten. Serumet ska stärka hudens struktur, strama åt och ge en mer slät och jämn hud. Jag tycker detta serum känns som en blandning av ett serum och en dagcreme då det har en krämig konsistens och ger så pass mycket fukt att jag ibland känner att jag inte behöver lägga på ett lager fuktcreme ovanpå. Jag tycker om detta serum då det är återfuktande och att det fyller ut de fina linjerna till viss del. Jag har inte några pigmentfläckar så jag kan tyvärr inte uttala mig om huruvida den hjälper mot dessa eller ej. Produkten har den klassiska Nivea-doften som jag tycker känns trivsam och fräsch. En prisvärd produkt som kostar ca 300 kr och finns bla här.

Näst ut är Luminous Post-Acne Marks Serum. Det är ett serum som passar mig bättre än anti-age serumet då den är speciellt anpassad för just fet och aknebenägen hud (som min). Även detta serum återfuktar och jämnar ut huden för en fin textur och den har även en oljekontrollerande effekt som gör att min foundation inte blir alltför glansig efter några timmar. Även denna känns som en kombination av serum och dagcreme och jag klarar mig med bara denna under dagen. Även detta serum har den klassiska Nivea-doften. Jättefin budgetprodukt som känns dryg då det inte behövs så mycket, den kostar ca 300 kr och finns bla här.

Sista och även minsta (i storlek) produkten på budgethyllan hos mig är ett ögonserum, vid namn Wrinkle Filler Serum, som ingår i serien Q10. Det är ett serum som ska ge effekt på både kort och lång sikt då det direkt gör att de fina linjerna upplevs som mindre och på sikt även reducerar linjerna genom vad de själva beskriver; “5% active complex, ren Q10 samt Bioxifill-peptider penetrerar 10 hudlager djupt för att stimulera kollagenproduktionen och bekämpa envisa rynkor inifrån och ut.” Jag kan inte uttala mig om den långvariga effekten då jag bara använt detta serum ett par veckor, men däremot tycker jag att om jag applicerar det vid ögonen och vid de små rynkorna vid läpparna faktiskt fyller ut och gör så att makeupen lägger sig slätare på de ställena, så jag tycker det är en väldigt trevlig produkt. Den kostar ca 150-200 kr och finns bla här.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *