HudvårdProduktdissarRecensionTrender

Hype som inte funkade för mig!

För jämnan blir produkter hypeade på sociala medier och allt för ofta framställs produkter som måsten. Det finns inga måsten varken när det kommer till hudvård eller smink och produkten som verkligen gör under för precis alla – den existerar inte. Idag ska vi titta lite på produkter som blivit hypeade av många men som inte alls gav mig något WOW.

Svenska cannabeautymärket Mantle har verkligen blivit hyllat i sociala medier sedan lanseringen och jag har definitivt produkter från Mantle som jag verkligen tycker om, däribland kroppspeelingen The Hot Ex, oljan The Glow Serum, djuprengörande masken The Green Mask med flera. I början av sommaren, eller kanske i våras släppte Mantle en grön gelkräm som ju borde vara en match made in heaven för min oljiga hy – men som jag helt enkelt inte begriper mig på. Vad jag än lägger under så lägger denna kräm sig som en hinna ovanpå min hud och när solskyddet åker på – så rullar det. Detta blir helt enkelt en produkt som inte funkade för mig. Istället har jag förvarat den i kylen och använt den som en kylande mask under sommaren, det funkar den däremot utmärkt som.

Nästa produkt som verkar vara en storfavorit hos många är den exfolierande behandlingen 2% BHA Liquid Exfoliant från Paula’s Choice. Denna produkt har nära kultstatus och är en av märkets absoluta storsäljare eftersom den ska lösa upp talg, balansera oljighet och minska finnar och pormaskar. För mig är det inte effekten som gör att denna blir nej för mig utan den klibbigt feta hinna som lägger sig på huden efter användandet. Tack å lov finns produkten även i både gel och krämkonsistens från samma märke – båda dessa är enligt mig mycket trevligare än Liquid-varianten.

Har du testat några hypeade produkter som visat sig bli allt annat än topprodukter för dig?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *