EventFavoriterHårvårdRecension

Clean up Haircare, med omtanke om mer än bara håret

Clean up Haircare, med omtanke om mer än bara håret

Inlägget innehåller annonslänk (märkt med*) som innebär att jag tjänar en liten peng om ni handlar via dem. Detta gör att jag kan fortsätta skapa innehåll som ni efterfrågar och vill ha.

Ibland är schampon, balsam och andra hårprodukter bara just produkter som ska göra så att håret blir rent och kanske mjukare, mer återfuktat eller vad man nu vill uppnå. Men det danska hårvårdsföretaget Clean up Haircare, som bildades 2020, har en genuin vision med sina produkter och det är riktigt imponerande i mina ögon. Jag träffade deras grundare, den karismatiske Christian Arhöj från Danmark, på en middag som anordnades i samband med Daisy Beauty Expo i januari 2023.

Middag på Daisy Beauty Expo, från vänster Christian Arhöj, Kicki Norman och Jennie Samberg

Christian berättade om deras produkter som han kände mycket stolthet över, men det som fascinerade mig mest var hans vilja att hjälpa de som lider av allergier och andra problem med koppling till håret. Alla deras produkter är märkta med danska Astma- och allergiförbundets märke. De innehåller inga parfymer och inga andra allergiframkallande ingredienser och kan därför användas även av allergiker, gravida, ammande mfl.

Claenup Haircares monter på Daisy Beauty Expo

Jag har gått igenom samtliga produkter i deras Large Box, som innehåller;

Schampoo 1, Shampoo 2, Conditioner, Volume Spray, Styling Cream, Volume Cream, Serum och Wax. Alla produkter är märkta med ett nummer från 1 till 8 för att det ska vara tydligt för användaren i vilken ordning produkterna är tänka att användas i. Men självklart måste man inte ha alla dessa produkter, och jag ska avslöja vilka som är mina favoriter.

* Clean up Haircare produkterna finns här

Så, hur använder man då dessa 8 produkter? Jo, så här;

I duschen; Om man har använt andra schampon med många olika tillsatser i eller olika stylingprodukter kan man behöva använda Schampo 1 i två omgångar och massera in det och skölja ur det noga varje gång. Detta för att det är djuprengörande och verkligen tar bort alla gamla produkter, fett och smuts. Detta schampo vårdar hårbotten och håret, ger volym och perfekt för mitt skandinaviska hår som är väldigt platt, rakt och snabbt blir fett.

Om man inte har lika smutsigt hår med lika mycket gamla hårprodukter kan man istället använda Schamp 2, och då i två omgångar precis som med 1:an. Detta rengör också effektivt, men inte lika djuprengörande och detta schampo ger mer fukt och näring åt håret och är även färgskyddande. Perfekt för skadat, torrt hår eller färgat.

Efter rengöringen med 1:an eller 2:an, eller en kombination av båda är det dags för balsam. Det appliceras i blött hår inne i duschen, kan gärna borstas in ordentligt i håret och hårbotten med deras hårborste. Balsamet ska sitta kvar i ett par minuter för att sedan sköljas ur.

Efter duschen brukar jag handdukstorka håret och sedan massera in Serum och när håret är dags att föna antingen Volume Cream eller Volume Spray. När man då fönar håret får man upp en fin volym utan att håret skadas. Serumet ger håret extra fukt och även glans.

Vill man sedan styla håret så kan man antingen använda Styling Cream eller Wax. Styling Cream kramas in i lockar eller appliceras i längderna för att motverka att håret blir elektriskt och flygigt. Wax använder för att tämja håret mer och tillföra fukt.

Så, vad tycker jag om dessa produkter och vilka är mina favoriter? Generellt kan jag säga att jag först var rätt skeptisk till hårprodukter som inte doftar något alls. Jag tycker det är härligt att schamponera in håret med nåt som löddrar och doftar gott och har haft viss skepsis mot parfymfria produkter då de jag testat tidigare inte har löddrat alls och gett ett strävt hår. Men jag är riktigt förtjust i detta schampo då det verkligen löddrar ordentligt vid omgång 2 och att håret känns väldigt friskt och rent efteråt. Och om det kan hjälpa allergier så är jag glad att de kan få möjlighet att använda så härliga produkter. Av dessa två schampon är nr 1 min favorit eftersom jag har hår som brukar bli fett snabbt och jag känner att med detta schampo håller det sig ok längre. Jag tycker mycket om balsamet som gör håret lent och följsamt och lätt att reda ut efteråt. Nästa favorit är serumet som verkligen känns som att det ger den där extra hjälpen till framförallt hårtopparna så de får fukt och näring. Sist av favoriterna är Volyme Cream som jag använt varje gång innan jag ska föna mitt hår och som ger en otrolig volym och även lite strävhet åt mitt annars flygiga/statiska hår som brukar sträva nedåt. Förutom volymen känner jag att volymkrämen även hjälper håret att inte bli lika fett.

Härliga och effektiva hårprodukter helt enkelt och de är värda att ge ett försök även för doft-nördar 🙂

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *