FavoriterHudvårdPresentationRecension

3 härliga masker med 3 olika effekter

3 härliga masker med 3 olika effekter

(Inlägget innehåller annonslänkar)

Det finns en hel djungel av ansiktsmasker och de har flera olika syften med vad de ska uppnå. En del ska mest tillföra fukt till huden, en del ska rena huden, en del ska hjälpa till att få bort döda hudceller och så vidare och så vidare. Därför är det svårt att säga vilken favoritmask man har tycker jag, för det beror mycket på vilken effekt det är man är ute efter just då. Här kommer tre olika ansiktsmasker som alla tre är favoriter sedan ungefär ett år tillbaka och som alla tre har olika effekter de hjälper till att uppnå.

Först ut är Renaissance Mask, Nutri-active brightening & resurfacing mask, från Oskia London, och som precis som det låter är ett brittiskt märke. Denna kommer i en riktigt lyxig glasburk och har ett ljusrosa innehåll. Konsistens på krämen är lite geléaktig och den doftar jättegott. Denna mask ska appliceras på rengjord hud och masseras in i någon minut. Då skiftar den ljusrosa krämen till vitt och då ska man låta den sitta kvar i ansiktet i ca 15 minuter. Efter det tillsätter man lite ljummet vatten och masserar igen, för att sedan skölja av helt. Jag upplever att min hud blir riktigt len och mjuk av denna mask och den får ett extra fint glow. Denna mask exfolierar huden och jag använder den ungefär en gång i månaden då jag inte vill slösa. Den kostar ca 800 kr för 50 ml men man behöver inte så mycket per gång för att få en fin effekt. Det jag inte gillar är att förpackningen gör att jag sticker ner fingrarna i burken när jag ska använda den och då tillförs ju bakterier. Men i övrigt har jag bara lovord för denna lyxiga glow-mask. Den finns här (annonslänk till Lyko)

Nästa favoritmask är Der.Pore Refining Black Mask från RNW. Det är ett koreanskt hudvårdsmärke som har prisvärda produkter med effektiva ingredienser. Masken kommer i en svart kartongförpackning som påminner om en liten glassbytta. Konsistensen är väldigt geléaktig och nästan som slime och har dessutom en riktigt spännande svart färg, men även denna får man gräva i med fingrarna tyvärr. Den doftar lite halvskumt men inte alls illa och ska appliceras i ett rätt tjockt lager i ansiktet. Den ska sitta kvar i ca 20 minuter och blir efter ett tag torr och lite seg. Man ska kunna dra av den, men jag tycker det har varit lite svårt då den går sönder så jag har istället sköljt av den med ljummet vatten. Syftet med denna mask är att den ska rengöra huden på djupet samtidigt som den inte torkar ut den. Jag tycker huden känns lugn efteråt och det känns skönt att få lite mer rengöring av ansiktet än vad den dagliga rengöringen ger. Denna mask kostar ca 270 kr för 200 ml så det är en riktigt bra budgetmask som dessutom känns rolig och annorlunda. Den finns här (annonslänk till Lyko)

Sist ut är Calming Mask, no 6, från svenska Gilda Liljeblad. Denna mask kommer i en svart, stilren tub som är lätt att använda och håller sig fräsch länge. Det är en vit kräm som har en mild doft som är trevlig och påminner om ett spa. Den ska även den appliceras på rengjort ansikte och kan faktiskt sitta kvar hela natten om man vill det, och det vill man ju såklart så den verkligen hinner göra sitt jobb. Den effekt som denna mask ska ge är återfuktning och att lugna huden. Jag tycker det är jätteskönt att applicera den här på kvällen efter en stressig eller varm dag och känna hur den omedelbart svalkar och lugnar huden och sedan vakna upp morgonen efter med en nöjd, återfuktad hud som är lite plumpad. Den är härlig och även så mild så man kan ha den på ögonlocken utan att det svider i ögonen. Den kostar ca 320 kr för 50 ml så det är en mellanprismask och den här brukar även min kille sno när han känner att huden stramar eller har litet torra partier. Den finns här (annonslänk till Lyko)

Ja, tre härliga masker, som jag använder regelbundet alla tre då de ger fukt, exfoliering och djuprengöring – lite som en härlig påse Gott & Blandat 🙂

Vad har ni för favoritmasker?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *