MakeupNyheterPresentationRecensionSminkUncategorized

Recension: Caia Cosmetics Front Row Foundation

Recension: Caia Cosmetics Front Row Foundation

Trots att jag har passerat 40 och inte är ett superfan av kändismärken tycker jag att många produkter från Caia Cosmetics är riktigt bra och funkar fint även för min mer mogna hud, även att det känns som att avsedd målgrupp är runt 20. En favorit för mig är Caias foundation It´s Iconic som är krämig, lagom lystrig och har fin täckning. Därför blev jag väldigt glad och förväntansfull när de skulle släppa en ny foundation – med det kaxiga namnet Front Row. Jag klickade hem denna foundation i färgen 1N och tillhörande concealer i färgen 1N. Den kom hem efter ca en vecka och efter ett antal gångers testande kommer nu här mina åsikter om dessa två produkter.

Caia Front Row Foundation och Concealer

Front Row foundation kommer i en plastflaska som både ser och känns rätt tråkig. Å andra sidan är det positivt ur en transportsynpunkt att den bara väger en tredjedel av Caias It´s iconic. Den skulle också vara smidig att ha med sig på resa och går inte sönder om man tappar den i golvet (ja jag har lyckats göra detta med ett antal produkter!). Foundationen har lösare och lite tunnare konsistens och känns inte alls lika krämig och lättarbetad som It´s iconic eller som andra favoriter som It cosmetics CC eller Dior Glow.

Jag tycker att denna foundation är rätt svår att få jämn och fin i ansiktet, den är lite för torr och för tunn. Dessutom tycker jag att den har för dålig täckning, men det beror ju på att jag har en del röda partier i ansiktet som jag gärna vill dämpa. För min del kräver den riktigt med fukt under och en färgkorrigerande primer för att den ska se fin ut. För någon som har fet/oljig hy och som är ute efter en foundation med lätt täckning som ger naturligt resultat med matt finnish hade den nog kunnat passa bra.

Priset är 345 kr men om man som mig köpte både foundation och concealer tillsammans kostar den duon 465 kr. Foundationen finns i 18 nyanser och för mig passade 1N fint, jag som är blek och ofta har nyanser som “porcelain”, “vete” och liknande.

Front Row concealer kommer även den i en plastförpackning och har en “topsapplikator” som ett läppglans. Jag gillar applikatorn och att färgen är ljusare än foundationen även att de heter samma sak. En concealer är ju tänkt att ljusa upp, framförallt under ögonen. Konsistensen är tvärt emot från foundationen, väldigt tjock och har en riktigt hög täckning. Den är tyvärr inte så krämig den heller så är man torr under ögonen tror jag denna kan riskera att lägga sig i de fina linjerna. Jag använde en ögonkräm med bra återfuktning under och då blev det bra men man fick vara försiktig för det blev lätt för mycket och för ljust. Concealern finns i lika många nyanser som foundationen, 19 st och kostar 195 kr.

Så, för att sammanfatta – Jag tycker inte speciellt mycket om varken foundationen eller concealern utifrån mina tidigare erfarenheter av märket och prisbilden. De är ok men inte mer och jag kommer inte använda dem till tillfällen då jag vill vara lite finare utan mer till vardags. Concealern gillar jag något mer än foundationen, så den kan nog få hänga med lite oftare och kanske göra sällskap med It´s Iconic istället för den är verkligen mycket bättre enligt mina preferenser. Jag spelade in en video som finns på min YouTubekanal där jag applicerar ena halvan av ansiktet med Front Row och den andra halvan med It´s Iconic, så om ni vill kika på det så finns den här.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *