MakeupRecension

Recension – Elemis Superfood Glow Priming Moisturiser

Recension – Elemis Superfood Glow Priming Moisturiser

I flera år har jag varit sugen på att testa denna Elemis Superfood Glow Priming Moisturiser då många har hyllat den. Bland annat är den en favorit som lyfts i podden Beauty & Bubblor och den utnämndes till vinnare i kategorin Årets ansiktsbas av Swedish Beauty Awards 2021. Så ja jag är sen på bollen, men nu har jag äntligen testat den och här kommer mina tankar.

Elemis Superfood Glow Priming Moisturiser

Märket Elemis är ett av Englands ledande spa- och hudvårdsmärke och det märks även på denna produkt då den både känns härlig och ser härlig ut när man använder den. Konsistensen är som en lättare foundation och den ser lystrig ut redan vid första anblicken. Den har en svag men härlig doft som gör att den känns väldigt lyxig.

Denna Elemis Superfood glow priming moisturizer innehåller de spännande ingredienserna kombucha och fermenterat ingefärsextrakt, vilka hjälper till att jämna ut hudtonen. Dessutom grönt tefröolja och en aktiv prebiotika som gör huden len, mjuk och tillför näring. Och som frostingen på en cupcake innehåller den även ljusreflekterande mineraler, vilket gör den härligt lustig och ger huden glow.

Elemis Superfood Glow Priming Moisturiser

Enligt beskrivningen kan man använda denna produkt som en dagcreme och applicera varje morgon efter rengöring. Den rekommenderas även som en primer och som en highlighter.

Så, vad tycker nu jag om Elemis Superfood glow priming moisturiser? Jag tycker inte om att använda den som en dagcreme. Dels då den inte ger tillräckligt med fukt eller fett till mig ansikte och använder jag bara denna lägger sig min foundation och resten av sminket inte så fint. Dessutom kostar den ca 600 kr på de flesta ställen för 60 ml så då vill man ju snåla lite med den. Däremot tycker jag den är fantastisk som en primer! Jag som gillar glow använder denna i hela ansiktet innan foundation men efter ett lager dagcreme. Den gör att jag inte behöver använda så mycket concealer för att dämpa mina röda partier då den färgkorrigerar till viss del och även ljusreflekterar. Den gör dessutom att ansiktet får det där precis lagoma glowet då det lyser igenom foundationen utan att se helt glansigt ut. Jag upplever att den dessutom från min bas att se fin och lystrig ut hela dagen och att sminket sitter fint på plats. De dagar jag använder en annan primer så tycker jag att denna är fin att bara lägga på kindbenen och på läppens ovansida över den flytande foundation, som en lystrig med naturlig highlighter. Då räcker flaskan dessutom i evigheter!

Så, för att sammanfatta. Elemis Superfood Glow Priming Moisturiser får en 4 av 5 stjärnor av mig som en primer och 2 av 5 stjärnor som en dagcreme. Jag kommer absolut fortsätta använda den som primer, framförallt de dagar jag vill vara lite extra fin och lystrig.

Den finns att klicka hem bla från Lyko, på denna ad-link.

Här är lite bilder för att visa hur den ser ut på mig.

Elemis Superfood Glow Priming Moisturiser vid applicering
Elemis Superfood Glow Priming Moisturiser efter applicering men utan annan make up
Full makeup med underlag Elemis Superfood Glow Priming Moisturiser

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *