HudvårdUncategorized

Lindring för tonårsakne

Lindring för tonårsakne

(Inlägget innehåller ad-links till produkterna)

När jag var tonåring hade jag en hel del akne och tyckte det var väldigt jobbigt. Det satte sig på självkänslan och jag försökte dölja det med alla medel som då stod till buds. För min del var det Clearasil som gällde, både som ansiktstvätt och ett täckstift som istället gav orangea fläckar i ansiktet. På kvällen satte jag tandkräm på finnarna för att det skulle torka ut dem över natten och det var ett ständigt krig som pågick fram till slutet av gymnasiet.

Nu när jag har en tonårsson som har fått akne känner jag att jag gärna vill försöka hjälpa honom så han inte behöver ha samma problem jag som hade. Som tur är finns det numer betydligt fler och bättre produkter och här kommer tips på två produkter som används här hemma just nu och som håller finnarna hyfsat i schack. Jag är såklart ingen expert på området, inte utbildad hudläkare eller hudterapeut, men vill berätta om vad som ändå har funkat här hemma och för akne som inte varit riktigt illa utan mer ”vanlig tonårsakne”.

Först ut är en ansiktstvätt som kommer från OPTMZD SKIN och heter BHA Cleanser & Toner. Den är anpassad för just aknebenägen hud, fet hy och blandhy och den är unisex. Det är en 3-i-1 produkt som är både en oljefri rengöring som rengör på djupet, exfolierar och återfuktar huden. Den hjälper till att rensa igentäppta porer och förebygger uppkomsten av orenheter med hjälp av bla salicylsyra. Den innehåller även allatoin och glycerin som återfuktar och stärker hudbarriären.

Konsistensen är en genomskinlig gel som blir till ett vitt löser när den masseras in med vatten. en har ingen parfym och är så mild så den kan användas både morgon och kväll. Min 13-åring använder denna på kvällen för att tvätta bort dagens smuts och orenheter. Han blöter först ansiktet med ljummet vatten, masserar in gel i storlek av ca en tiokrona och sköljer sedan av det med ljummet vatten. Hans ansikte blir inte irriterat efteråt utan snarare lugnat och fräscht. Denna rengöring från OPMZD skin finns här;

Den andra produkter är som ett komplement, nämligen Spot Stick Soothing & Effective från Australian Bodycare och som jag har fått hem genom ett tidigare samarbete med dem. Det innehåller Tea tree Oil som förebygger, vårdar och bekämpar effektivt orenheter på huden. Den innehåller även trollhassel som verkar porsammandragande och förhindrar uttorkning. Det fina med denna produkt är att det är en smidig roll-on som min son enkelt kan applicera på de finnar som är mest framträdande och irriterande. Det blir helt genomskinligt så det kan användas både på morgonen innan skolan och på kvällen för bäst effekt. Det kan även användas på tex insektsbett, skrapsår etc och jag har använt dem på mina kliande myggbett och har direkt känt lindring och att det slutat klia. Dessa Spot stick finns bla här.

Efter att ha använt dessa två produkter i ett par veckor har min sons hud blivit bättre, i form av mindre irriterad och färre akneutbrott som snabbare går över. De kommer inte helt trolla bort alla finnar för alltid, men det fungerar bättre än mycket annat vi har provat så dessa kommer få stanna kvar på hans badrumshylla.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *