Favoriter

Dolce & Gabbana Light Blue Summer Vibes

Jag har varit på jakt efter en citronparfym så länge jag kan minnas, men aldrig hittat den perfekta. Den här är dock den bästa av de jag kommit över hittills (den är dock en EdT vill jag klargöra, men i inlägget här kallar jag den parfym). En härligt fräsch, lättburen citrusdoft som jag har älskat under sommaren och som jag kommer fortsätta använda nu i höst. Den är en av de få parfymer som jag kan använda flera spray av utan att den blir för mycket, trots att jag lätt får huvudvärk av parfymer. Enda minuset är att doften inte sitter kvar på min hud så länge, insmord eller ej.

Det är lite synd, men efter att ha hört poddavsnittet av Hudvårdsdjungeln, där de gästades av Linda Landenberg har jag fått mig en tankeställare. De pratade om dofter, bland annat om dofters hållbarhet på huden. Det fick mig att tänka om lite. Så även om jag önskar att doften kändes längre på min hud, så uppskattar jag den väldigt mycket under tiden den faktiskt doftar.

Doftnoterna består framför allt av de som finns i orginaldoften Light Blue, men denna har också bergamott, persika och cederträ. Det jag upplever är en tydlig doft av citronzest till en början, som sedan går över i en mjuk, fruktig doft av persika. På min hud är den inte det minsta sötsliskig, bara fräsch, varm och fruktig.

Priset på omkring 965 kronor (den är dock på rea här just nu för 772 kronor) är ganska högt, men för en sådan här parfym, som för mig främst blir en vardagsparfym, gör det mig inget. Jag vet ju att jag kommer använda den mycket.  

Är du ute efter en lätt citrusdoft skulle jag definitivt rekommendera att gå till en affär och dofta på denna.

Har du testat den?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *