EventHudvårdKroppsvårdMakeupNyheterUncategorized

De 10 mest intressanta inslagen på Daisy Beauty Expo

De 10 mest intressanta inslagen på Daisy Beauty Expo

I mitt förra inlägg här på bloggen berättade jag om Daisy Beauty Expo dag 1, och här kommer nu dag 2. Varför ännu ett inlägg om detta kanske ni undrar? Jo, för att dessa två dagar är så fullmatade med intryck, beauty och nyheter så att få med alla godbitar i ett och samma inlägg hade inneburit ett inlägg som ingen skulle orka läsa.

Under dag 2 var det alltså dags för själva expo, alltså mässan där ett 30-tal skönhetsmärken har sin monter där de presenterar gamla favoriter men ofta även heta nyheter. Jag tänkte berätta vilka av alla dessa produkter och montrar som jag tyckte var mest intressanta och spännande.

Först ut måste jag nämna en stående favorit för mig, som är det tyska makeupmärket Artdeco. De hade en rätt sparsmakad monter med ett fåtal utvalda produkter, men vilka fantastiska produkter sen! Det som omedelbart fångade mitt intresse var två underbara och superglittriga ögonskuggspaletter! En i rosa och en i guld och de släpps om några veckor i limiterad upplaga, så jag kommer hålla koll på dessa så jag inte missar chansen att få ha en av dessa glitterbomber hemma i min sminklåda.

En nyhet som de flesta gästerna var nyfikna på var det nya finska hudvårdsmärke NOBE. För mig som redan fått nöjet att testa deras produkter var det jättekul att få träffa dem på plats och såklart beundra den vackra och färgglada montern. Produkterna tillverkas av ingredienser från naturen här i Norden och har som mål att ge fukt och stärka den naturliga balansen i hudens mikrofilm. Den produkt jag gillar mest hittills av deras hudvård är dagcremen Out Wonder som ger massor av fukt utan att man blir det och även jättefin lyster.

I samma monter hittade jag en jättefin liten produkt, från Beautyblender, och som kan vara räddningen för mina makeupsvampar när de ska ut och resa. Det var ett resefodral till just makeupsvampen som man stoppar den i efter att man har sminkat sig och då den är fuktig. Som det är nu brukar jag vira in min makeupsvamp i lite toapapper när jag bor på hotell för att den inte ska blöta ner de andra sakerna i sminknecessären. Men denna lilla smarta innovation verkar ju toppen, och dessutom så söt!

Headbrands monter, som var väldigt sprudlande och fin, fanns Amikas nya hårmask som hör till serien Hydro Rush. Den kändes riktigt härlig, men det som fångade mitt intresse ännu mer var de hållbara refillkort-flaskorna. Då kan man köpa sitt favoritschampo och balsam i en refillpåse och hälla ner i de fina flaskorna och ställa in i duschen. De har dessutom pump, vilket ju är praktiskt när man står där i duschen och är blöt. Bra för både miljön och mitt välbefinnande helt enkelt.

Hos Scandinavian Cosmetics hittade jag den väldigt eleganta duon EGF Power Cream och EGF Power serum, från Bioeffect. Dessa ska vara riktigt fina produkter mot tidiga ålderstecken och då jag ju passerat 40 känner jag att det hade nog kunnat vara något för mig. EGF-produkterna ska öka hudens densitet och kollagenproduktion, stärka hudbarriären och ge en jämnare hudtextur. Låter nästan lite för bra för att vara sant 🙂

Lenoites är ett nytt skönhetsmärke för mig och de hade en alldeles underbar puderrosa monter med framförallt sidenprodukter. Mest spännande här var deras ”heatless waves”, som är tjocka silkesband som man snurrar in håret i över natten och sen när man vaknar upp och tar ur den har man vackra lockar i håret. Jag har själv aldrig testat, men skulle vara kul att se om det verkligen fungerar även på mitt spikraka, tjocka och ofta statiska hår!

Även klassiska märket Loccitane fanns på plats och i deras monter fanns en jättefin och lyxig kroppsvårdsduo som heter Artichoke. Det var en peeling och en body lotion som båda innehöll kronärtskocksextrakt, vilket i kombination med massage ska avlägsna döda hudceller och öka hudens microcirkulation som i sin tur kan motverka uppkomsten av celluliter, woho! Den måste jag bara prova känner jag!

På beautytechområdet fanns också en del spännande saker, och mest inttessat här var det tyska märket Geske som kan bli en konkurrent till bla Foreo. Deras ansiktsmassage/peelingapparater Sonic Thermo Facial Brush hade hela 6 olika funktioner och kom i många fina färger. Man kopplar upp sin lilla apparat till en app i mobilen och kan sedan ställa in vilken intensitet, värme, tid etc man vill ha. Det extra härliga med dem var att de kostade runt 600 kr, vilket är ett bra pris i förhållande till liknande produkter på marknaden.

Det var väldigt roligt att mitt favoritmakeupmärke från skoltiden var där, Isadora. De hade både en del klassiker, så som deras solpuder Bronzing Powder, men även en del nyheter så som deras ögonskuggspennor Eyeshadow Stylo. De såg väldigt fina ut och ska enligt dem själva sitta kvar hela dagen.

Min sista spaning över mest intressanta saker på expo var skönhetsmärket Swati. Det skapades av duon och kärleksparet entreprenören Vishal Nanda och makeupartisten Swati Verma. De hade jättefina ögonskuggspaletter som såg väldigt skimriga och vackra ut men även endagslinser i många olika färger. Lite udda och rolig produkt som jag aldrig har testat förut. Jag har ju två olika färger på mina ögon så jag är lite sugen på att testa hur jag skulle se ut i två likadana ögon och kanske då någon helt annan färg än mina blå, respektive gröna jag har nu. Varför inte bruna? Däremot känns det lite läskigt att behöva peta i ögonen för att sätta i och ta ur linserna, men det är ju en annan sak…

Och ja, det låter nog som en klyscha, men såklart var det allra härligaste med hela expo att få träffa andra likasinnade beautynördar och jag ser redan fram emot nästa tillfälle!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *