Första intrycketMakeup

Finns den ultimata sminknecessären?

Jag älskar att testa nytt, absolut men ju äldre jag blir så finns också någon sorts önskan om att bara hitta det optimala. För just mig. En signaturlook med det bästa jag kan hitta. Créme de la créme. En brutal utrensning har börjat men också en jakt – för allt är inte perfektion. ÄN. Eller är den ultimata sminknecessären helt enkelt någon slags utopi?

Jag tänker dels produkter, den ultimata basen bestående av primer, foundation, concealer… you name it. Men även att jobba med de borstar jag faktiskt tycker allra bäst om. Härom veckan sprang jag på ett sammanträffande som också gjorde detta möjligt då jag klickade hem (ännu ett!) set av Westman Ateliers fantastiska borstar. Här snackar vi perfekt applikation. Borstarna kostar en halv förmögenhet men håller en evighet (mina första ser sprillans nya ut efter flera år). De är handbundna enligt gammal japansk tradition med syntetiska fibrer och japanskt trä. Tillsammans med kitet kom också en mässingskopp från Skultuna att ställa borstarna i. Lyxigt så att man smäller av. På bilden är det både de gamla och de nya tillsammans. Syns det ens någon skillnad?

Min vän Katherine har pratat så gott om foundation och concealer ur Luminous Silk-serien från Armani i flera månader nu så när KICKS hade rabatt på allt smink förra helgen slog jag tillslut till. Gissa antal timmar Google för att hitta rätt nyans? Svar: Sjukt många. Men nyanserna blev verkligen svinbra fastän jag inte testat i butik först så det var det värt. Jag ska testa ett par dagar innan jag uttalar mig om detta är basen med stort B för min del – men första intrycket var väldigt fint!

Jag var också på jakt efter en ny primer då jag är flottigare än ett Bregottpaket på nolltid när jag lagt sminket vilket leder till att ansiktet i princip smälter bort vad än man lägger på det. Jag har ju gillat en hel del från Jane Iredale så nu ska jag testa deras primer som vid första applikation känns väldigt lättjobbad, inte sådär trögt seg som vissa primers kan vara.

Så – pengarna har så att säga spenderats på senare tid. Häromveckan fick jag ju dessutom stora delar av oss bloggare att shoppa loss på Byredo. Vad jag köpte där – plus en ny besatthet tänkte jag blogga om nästa gång!

Nå, existerar den ultimata sminknecessären? Vad tror du?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *