BudgetFavoriterMakeupRecension

Tre budgetmascaror jag gärna köper igen

Tre budgetmascaror jag gärna köper igen

Om jag bara fick använda en enda sminkprodukt skulle jag ha valt mascara. Mina egna ögonfransar är jätteljusa, tunna och normallånga och när de är omålade syns de knappt alls. Så, två lager mascara på morgonen är nästan lika självklart som en kopp kaffe. Därför går det givetvis åt en hel del mascara här och jag brukar varva mellan lite billigare varianter och lite dyrare lite beroende på vad jag vill uppnå för look och vad dagen har att erbjuda.

För majoriteten dagar som jag kategoriserar som vardag använder jag ofta en budgetmascara men bara om den verkligen håller god kvalitet. De villkor en mascara måste uppfylla för att få användas av mig är;

  • Den ska vara lätt att använda, vilket bla innebär att borsten inte ska vara för liten, för stor eller för ”konstigt” formad.
  • Den ska ge bra volym, alltså att fransarna ska bli tjockare och gärna även något längre även att det ju är lite svårt.
  • Den ska sitta kvar bra på fransarna under hela dagen OCH kvällen, alltså att man inte ska bli svart under ögonen efter några timmar.

Jag har tre budgetmascaror som jag verkligen tycker om och som alla tre uppfyller dessa krav, nämligen;

Lash Sensational Sky High Mascara från Maybelline. Denna går ofta att hitta till kampanjpris eller rabatt så den kan kosta ca 70-100 kr om man har lite flyt. Ordinarie pris ligger på runt 170 kr. Jag tycker den verkligen är värd även detta pris då den är så bra. Den uppfyller alla mina krav på en bra mascara och man får direkt fina och fylliga fransar som sedan sitter kvar hela dagen. Det jag gillar lite extra med just denna budgetmascaran är att samtidigt som fransarna blir fylligare så separeras de väldigt fint så ögonfransarna verkligen blir som solfjädrar.

Mascara Dreamia från Mili Cosmetics. Den kostar 139 kr men finns än så länge inte tillgänglig på så många olika ställen. Den är något lite svårare att applicera och en del fransar kan lätt bli ihopklumpade, men man få snabbt mycket volym och bra svärta. Det jag gillar allra bäst med denna budgetmascara är att den sedan sitter som berget! Den är vattenresistent, samtidigt som den faktiskt inte är svår att tvätta bort med en makeupremover. Sedan är jag ju svag för den knallrosa förpackningen…

10 Sec High Impact Lift & Curl Mascara från Isadora. Denna kostar, precis som den från Maybelline, också ca 170 kr och finns på många olika ställen, både online och i butiker. Förutom de andra grundläggande kraven ger denna dessutom fransarna ett litet lyft. De blir lite mer böjda och ger därför en mer öppen look och denna mascara sitter också kvar lite extra länge. Även denna mascara är vattenresistent och sitter därför kvar riktigt bra.

Vad har ni för budgetfavoriter i den stora mascaradjungeln eller har ni något tips till mig på en mascara jag borde prova?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *