Parfym

Vardagslyx

Vardagslyx

De flesta av oss känner till Audrey Hepburns ikoniska film Breakfest at Tiffany’s och scenen när hon står utanför just Tiffanys skyltfönster på Fifth Avenue en väldigt tidig morgon iklädd i en underbart vacker svart Givenchy klänning och svarta solglasögon och ett maffigt halsband som i verkligheten kommer från just Tiffany. Den gula diamanten i halsbandet är en av världens största gula diamanter och den väger hela 128,54 karat och värdet ligger på nästan hiskeliga 280 miljoner kronor.!Jag kommer inte ihåg så mycket av filmens handling annars – för mig var det just hennes garderob och drömmen att få äga nåt från Tiffany’s som fastnade i minnet.

Den drömmen har nu gått uppfyllelse – jag har nämligen en tester på deras parfym Tiffany&Co som lanserades 2017 😀 En får vara glad för det lilla ju men denna parfym får mig känna mig som million dollars för den doftar härligt dyrt och elegant som haute couture men så kan man ju förvänta sig nåt annat heller från ett ikoniskt företag som Tiffany&Co är!

På bilden ser några av doftnoterna: top noterna mandarin orange, bergamott och citron; mellannoterna iris, rossvart vinbär, persika, basnoterna mysk och patchouli.

Flaskan (ordinarie storlek) har självklart Tiffanys signaturfärg Tiffany Blue som för övrigt är varumärkesskyddat. Färgen har varit deras signatur sedan 1845.

PS. Kommer ni förresten ihåg sovmasken Audrey använder i filmen, den med ögonen ? Den var Tiffany Blue och det finns kopior att köpa på nätet!

PPS. Tiffany&Co har öppnat en butik även i Stockholm på – Birger Jarlsgatan 5 om man vill låtsas vara Audrey Hepburns karaktär Holly Golightley för en dag.

Dela detta inlägg

Vi är ett gäng bloggare som alla på olika sätt nördat ner oss i beauty. Nu har vi slagit våra kloka huvuden ihop och samlat våra bloggar på denna sida - Beautybloggare.se för tillsammans är vi starkare och kan ge dig som också är en beautynörd en direkt inblick i denna härliga värld ur flera olika perspektiv och personligheter.
Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *