MakeupShopping

Foundation på tre olika sätt

Inlägget innehåller annonslänkar som innebär att jag tjänar en liten peng om ni handlar via dem.

Använder du foundation? Tycker du det är knepigt att få till ett naturligt resultat? Sättet du väljer att applicera din foundation på avgör vilket resultat du får. Häng med så går vi igenom de tre vanligaste teknikerna och vad du ska tänka på innan du bestämmer vilken som är rätt för dig.

En borste är förmodligen det mest mångsidiga alternativet, den går att använda till alla typer av foundations; från lätt till full täckning, från flytande foundation, till foundation i stiftform och puderfoundation. En borste absorberar inte någon produkt (ekonomiskt) och du kan bygga upp täckningen till önskat resultat genom att dutta in din foundation i lager-på-lager. Vill du ha ett skirare resultat tar du bara mindre produkt och jobbar ut ett riktigt tunt lager.

Borstarnas Rolls-Roys och min solklara favorit. Sköter du den med kärlek, tvål och vatten håller den sig lika fin i en evighet! Kämpar du med din foundation (och concealer?) är den här borsten väl värd att investera i.

Du hittar den HÄR


Om du föredrar ett naturligt resultat är dina fingrar det utmärkta valet. Att applicera på detta sätt fungerar bäst ihop med tunna foundations med lätt täckning. Använd värmen från dina händer till att värma upp och få din foundation att smälta in i huden. Allra bäst blir det om du pressar in din foundation med dina händer och fingrar, du ska inte smörja in din foundation som du gör när du använder en ansiktskräm. Detta ger ett naturligt resultat, en skir finish, dämpar rodnader och får det att se ut som att du har en riktigt bra hud-dag. Du kan addera mer täckning där du behöver, till exempel under ögonen, återigen – smörj inte in, dra inte din foundation fram och tillbaka, bara dutta och pressa. Jag skulle inte rekommendera att använda fingrarna till en foundation med hög täckning eftersom den typen av foundation är lite svårare att jobba in i huden.


Ett annat sätt att applicera din foundation är med en fuktad makeupsvamp, förslagsvis en Beautyblender (det är ett varumärke och inte ett samlingsnamn för alla makeupsvampar). Om du dränker den i varmt vatten innan du applicerar kommer din foundation att smälta in i huden och se fantastisk ut.

KOM IHÅG – När din svamp är genomdränkt av vatten sväller den till nästan dubbel storlek, se då till att krama ur så mycket vatten det bara går ur svampen. Den ska vara lätt fuktad, inte blöt!

En svamp är perfekt att använda om du vill tunna ut din foundation för ett skirare, mer naturligt resultat. Kort och gott; svampen hindrar din foundation att se tung ut och din hud får mera glow.

Jag är löjligt förtjust i originalet från Beautyblender, har du inte testat den? Du hittar den HÄR!


En liten minneslista att spara ner och ta fram nästa gång du använder din foundation!

Hur använder du din foundation och vilket sätt att applicera är din favorit? Scrolla längst ner på sidan och lämna en kommentar ❤️

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *