Första intrycketHudbehandlingarHudvårdNyheterRecension

Ansiktsmask med ljusterapi, perfekt substitut för en infrabastu

Ansiktsmask med ljusterapi, perfekt substitut för en infrabastu

Samarbete med BeautyPWR

Jag var på spa här i närheten i våras och fick då för första gången testa infrabastu. Medan man satt i bastun kunde man läsa en informationssida om vad infraljuset kunde ha för goda egenskaper för kroppen och huden. Det var verkligen skönt och jag fick ett omedelbart ha-begär. Dessvärre var priset och även utrymmet i vårt hus inte inom rimliga gränser så det fick stanna vid en dröm. För drygt två veckor sedan fick jag i samarbete med BeautyPWR hem deras ansiktsmask Innovalite Pro Led Facial Mask med led-ljus och kände direkt att detta nog kunde vara något för mig.

Jag blev nästan lite rädd när jag öppnade paketet och den futuristiska masken stirrade på mig, men det kändes väldigt spännande att jag nu skulle få spendera 15 minuter i dennes sällskap varje kväll de kommande två veckorna.

Så jag började läsa på hur den fungerade och gjorde även ett litet test som finns på deras hemsida för att se vilket typ av ljus som skulle vara lämpligast för mig att använda. Masken har sju olika ljusfärger och 348 UV-fria lysdioder. De olika färgerna är sju olika behandlingslägen;

  • Röd: Anti-age, ökar produktionen av kollagen och elastin, minskar fina linjer och rynkor, förbättrar hudens struktur och ökar drastiskt upptaget av hudvårdsprodukter.
  • Grön: Minskar mörka fläckar, hyperpigmentering, ojämn hudton och trasiga kapillärer. Lugnar irriterad hud och minskar rosacea.
  • Blå: Antiinflammatorisk, minskar akne och fet hud genom att minska överskottsnivåer av talg och döda bakterier som orsakar akne. Den minskar symptomen på eksem och psoriasis.
  • Gul: Kombinerar rött och grönt ljus.
  • Cyan: Kombinerar blått och grönt ljus.
  • Lila: Kombinerar blått och rött ljus.
  • Vit: Kombinerar rött, grönt och blått ljus.

Även att jag tyckte att det röda ljuset var mest effektfullt valde jag det gula behandlingsläget enligt det råd jag fick genom testet på deras hemsida. Sedan skulle fjärrkontrollen laddas upp, vilket tog ca 2 timmar och som man gjorde genom att koppla in den till medföljande laddare. När lampan på laddaren slog om till grönt var det färdigt och då kunde man koppla loss fjärrkontrollen och inte behöva ha någon sladd alls kopplad till väggen längre. Jag passade även på att ta en före-bild av min hud för att se om det kunde bli någon visuell skillnad av behandlingen.

Sedan var det äntligen dags att testa! Man ska rengöra sitt ansikte, torka och eventuellt klappa in valfritt serum innan behandlingen. Efter det tar man helt enkelt på sig masken och drar åt kardborrebanden så den sitter bekvämt. Sen kan man sätta sig själv bekvämt och trycka på fjärrkontrollen för att starta behandlingen. Man behöver ställa in önskad ljusfärg, ljusstyrka och timer, vilket för mig blev: gult ljus, styrka 10 (max) och 15 minuter. Sedan startan den automatiskt och man sitter kvar med masken på sig tills den piper till och lamporna slocknar. När man tagit av sig masken ska den torkas av, vilket jag gjort med en fuktig och ren mirakeltrasa. Och för ansiktets del kan man applicera dagcreme eller nattcreme, beroende på när på dagen man gör behandlingen. Enligt instruktionen ska man återupprepa detta i åtminstone två veckors tid för att kunna börja se resultat.

Så, vad tyckte nu jag om denna ansiktsmask? För det första är det svårt att säga helt säkert vad man tycker efter två veckors användning och jag behöver nog fortsätta använda den i flera månader för att verkligen kunna vara mer exakt. Men, det jag kan säga är att jag redan nu efter två veckor känner att huden är lugnare och nöjdare. Mina röda partier är mer dämpade och jag tycker också att jag fått mer lyster i huden. Dessutom är det väldigt skönt att ha en ritual där man sätter sig och kopplar av en kvar varje kväll i sällskap av denna mask som värmer och känns behaglig att använda. Jag kan riktigt se fram emot denna kvart när jag sitter på jobbet eller stressar runt i olika ärenden. En annan stor fördel är att den inte är i närheten så dyr som exempelvis en infrabastu, att göra ljusterapibehandlingar på salong, eller ens att investera i andra liknande masker som jag sett finns på marknaden. Jag kommer absolut fortsätta använda masken varje kväll och är så glad att denna kunde bli ett så bra substitut mot den där bastun!

Före- och efterbilder efter 2 veckors behandling med 15 minuter per kväll med gult ljus

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *