FavoriterMakeup

Sommarfavoriter i sminkväskan

Jag kan knappt skriva detta inlägg utan att gråta en skvätt över hur fruktansvärt tråkigt väder denna sommar bjudit på. När jag nu sitter och skriver detta, är det en riktigt kass väderdag i mitt tycke. Grått, mörkt, regnigt och deppigt väder hela dagen, som mer stämmer överens med oktober än augusti. Sorgligt. Med det sagt så har jag ändå haft lite favoritprodukter i sommar, som verkligen har känts somriga, för mellan varven har det ju varit lite sol och värme ändå.

Glossgods What´s Your Power Palette

Att jag gillar ögonskuggor i starka färger är ju inte direkt något nytt för de som känner mig. Därför var det väl heller ingen chock att jag skulle gilla denna färgglada palett riktigt mycket. Fina färger och bra kvalitet. Skimmerskuggorna är, som vanligt med Glossgods paletter, helt magiska. Den har varit perfekt i sommar när jag bara velat addera lite färg till en sminkning, men även när jag gjort riktigt färgglada sminkningar.

It Cosmetics CC+ Cream SPF 40 Oil-Free Matte

Den har varit en trogen vän nu under sommaren, framför allt de (få) dagarna när det varit riktigt varmt. Den sitter nämligen som berget efter att ha sprayat lite All Nighter Setting Spray ovanpå, även på min hud som tenderar att bli oljig i t-zonen under varma dagar. På min hud passar den därmed fantastiskt, med den mer matta finishen som den ger.

All Nighter Setting spray Citrus

När min favorit bland settingsprays släpptes i en C-vitamin-variant med doft av citrus tvekade jag inte ens, jag köpte den så fort jag kunde. Den har hängt med hela sommaren, och jag tog sista sprayet igår. En ny ligger i min varukorg hos Kicks och väntar på att bli genomklickad i kassan. Den är lika bra som originalet, men med en fräsch doft. Perfektion. Vissa blir lite torra av produkten, ska jag tillägga, men jag har aldrig haft problem med det, trots att jag använder den flera gånger i veckan.

Laritzy bronzerstick

Varje sommar är det likadant. Jag blir åter kär i detta fantastiska bronzerstick. Jag använder det på vintern också, men det är på sommaren som sticket verkligen påminner mig om hur fantastisk en produkt kan vara. Jag testade det för några år sedan genom Glossybox, och sedan dess har jag varit fast. Mitt är i färgen Aloha, som ska vara en kall brun färg, men jag upplever den mer som en neutral brun färg på mig. Går lätt att blanda ut och har lätt täckning.

Hydracolor Lip Balm

Ett härligt läppbalsam med lite lätt färg och SPF 25. Just färgen var det jag först föll för. Den påminner nämligen lite om ett av mina första läppstift, en kall brunaktig nyans med skimmer. I slutet av 90-talet var den min go-to, så det blev lite nostalgikänsla när jag fick syn på detta. Läppbalsamet har lite söt kak-aktig doft men jag känner ingen smak av det när jag har produkten på läpparna. Jag känner absolut ingen SPF-smak, något jag är väldigt känslig för. Jag tycker att det mer känns som ett läppstift än ett läppbalsam i konsistensen, vilket jag gillar. Det gör att det inte glider runt på läpparna, och det har också bättre hållbarhet än många andra SPF-produkter för läpparna (det är dock viktigt att återapplicera ändå för att behålla ett bra skydd). Läpparna känns återfuktade och plumpade när jag använder det, och priset är billigt och bra. Nästa sommar kommer jag att köpa fler färger.

Har du testat någon av produkterna? Har du några sommarfavoriter?

Dela detta inlägg

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *