Hudvård

Stötta kollagenet i huden med kosttillskott

Stötta kollagenet i huden med kosttillskott

När kollagentillskotten lanserades för några år sedan så beskrevs det som nåt slags mirakelmedel som skulle trolla bort alla rynkorna men idag vet vi ju bättre.

Kollagen finns ju naturligt i huden men det börjar minska redan vid 25-års ålder och det är därför vi börjar se tunnare ut i ansiktet när vi blir äldre. Även muskler, brosket och leder i kroppen påverkas då kollagen är liksom klistret i kroppen.

Jag har testat olika typer av kollagenprodukter och jag har märkt skillnad när jag har gjort uppehåll – inte i rynkdjup direkt men däremot i leder och också i hudens kvalitet tex armbågarna som lätt blir torra om jag inte äter kollagen.

Kollagen som tillskott kommer från nötdjur och det finns också marina alternativ men om man är vegan/vegetarian vad gör man då? Det finns ju inget veganskt kollagen men man kan istället äta kollagenstöttande tillskott som innehåller aminosyror som i sin tur hjälper till bygga upp kollagenet,

Terra Nova Vollagen Complex är en sådan produkt och den innehåller förutom aminosyror även andra bra ingredienser såsom nyponpulver, matcha grönt te , aroniabär (färsk frystorkat), blåbär (färsk frystorkat). Gillar att den kommer i kapselform då det enkelt ta en kapsel vid frukost och middag och det blir lätt en rutin.

50 kapslar/285kr

Vill man stötta kollagenet ännu mer så kan man äta till exempel spenat, broccoli, spannmål och kål och glöm inte C-vitamin som också är viktigt för bildandet av kollagen . Om man äter animalier så är bl a benbuljong, äggvita och fisk bra källor.

Dela detta inlägg

Vi är ett gäng bloggare som alla på olika sätt nördat ner oss i beauty. Nu har vi slagit våra kloka huvuden ihop och samlat våra bloggar på denna sida - Beautybloggare.se för tillsammans är vi starkare och kan ge dig som också är en beautynörd en direkt inblick i denna härliga värld ur flera olika perspektiv och personligheter.
Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *