EventGemensamt temaNyheterPersonligt

Gemensamt Tema: Detta ger mig höstpepp just nu!

Gemensamt Tema: Detta ger mig höstpepp just nu!

Jag tycker det känns lite oklart om sommaren är över eller inte, och det är lika oklart huruvida jag känner mig färdig med sommaren eller inte. Egentligen är det klart att jag vill ha tillbaka varma, soliga dagar och ljumma kvällar och mycket väl skulle kunna tänka mig att ha det så året runt, men samtidigt finns det en hel del med hösten som lockar mig. När vi diskuterade höstdepp vs höstpepp i beautybloggarchatten kom vi fram till att det är en god idé att tillsammans försöka lyfta fram vad som är det fina med kommande höst så ett gemensamt tema blir nu ”Detta ger mig höstpepp”.

Först måste jag ju faktiskt erkänna att jag längtar till att kunna få stänga in benen i ett par förlåtande strumpbyxor och inte behöva fundera över om de är tillräckligt bruna, välrakade eller inte ser torra ut. Och min favoritkjol i skinn (inte äkta) kräver något svalare väder än högsommar för att jag inte ska svettas eller få lårskav direkt. Likaså gosiga stickade tröjor… så mysigt! Som denna bubbelgumsrosa fluffiga koftan jag bara var tvungen att klicka hem från Bubbleroom så fort jag kände höstvibbar ute.

Sen finns det en hel del trevligheter att se fram emot nu i höst och då framförallt inom beauty. Den 26-27 augusti är det Daisy Beauty Expo i Stockholm och de tidigare gångerna jag har varit där har det varit som att komma till beautyhimlen! Helgen inleds på lördagen med en hel rad olika föreläsningar, som än så länge hålls hemliga, men som brukar vara allt mellan hudläkare, skönhetsföretag, inspiratörer och så klart Daisy Beautys egna chefredaktör Kicki Norman som är ett energiknippe av rang. På kvällen blir det gemensam middag för alla deltagare, vilka är folk i branschen, företagare, influensers och i mitt fall bloggare. Under söndagen är det själva Expot, vilket är en skönhetsmässa där vi får möjligheten att träffa olika skönhetsmärken och människorna bakom olika produkter och företag. Det är verkligen intressant och givande och man kommer hem fylld av massa ny inspiration och information. Självklart kommer jag berätta allt om hur denna helg var sedan här på bloggen.

I september ska jag för första gången besöka den årliga skönhetsmässan Hud & Kosmetik, som kommer hållas i Kistamässan den 7-8 september. Det är den största fackmässan i skönhetsbranschen i Sverige och det är många skönhetsföretag, salonger och skribenter som kommer vara på plats. Som grädden på moset har vi beautybloggare bestämt att så många av oss som möjligt ska försöka besöka mässan och såklart passa på att hinna hänga lite bara vi. Det ser jag verkligen fram emot för det är en väldigt härlig och inspirerande grupp kvinnor som jag är så glad och tacksam över att få tillhöra.

Det dyker helt säkert upp en massa andra roliga evenemang och aktiviteter som kan förgylla en annars lite dyster höst, exempelvis är jag mycket sugen på att besöka Stockholm Beauty Week som är den 28 november och som brukar vara riktigt rolig och trevlig. Jag kommer även försöka förgylla mina höstkvällar med skrivande på bloggen, testande av ny makeup där jag ju bland annat klickat hem mina allra första Byredo-produkter, nya hudvårdsprodukter som gärna får vara riktigt återfuktande ansiktsmasker, och jag planerar att testa hemmablekning av mina tänder som jag tycker är några nyanser för gula. Det kommer även komma en hel del spännande lanseringar av både makeupmärken och hudvårdsmärke nu i höst, så som Charlotte Tilbury kommer säljas på NK i Stockholm, Kim Kardashians kändismakeupartust Mario som har ett eget makeupmärke kommer finnas på Sephora och Prada kommer lansera både makeup och hudvård, men jag som inte är en person som alltid ligger i framkant vad gäller trender och så kommer nog avvakta lite och se om det blir hiss eller diss av nyheterna.

En annan stor fördel nu när det snart är höst är att alla är tillbaka på sina jobb och äntligen levereras det ut nyhetsbrev, nyanseringar av produkter annonseras och mina favoritpoddar kommer med sprillans nya avsnitt istället för sommarens reprisavsnitt. Så jag ser mycket fram emot att få lyssna på beautypoddar och som ofta håller mig sällskap medan jag lagar mat, bakar, städar eller sminkar mig. Några av mina favoriter är;

  • Hudvårdsdjungeln, med hudterapeuten och skribenten Elin Fagerberg (som jag även haft nöjet att träffa vid ett antal tillfällen) och produktutvecklaren och hudterapeuten Anna-Karin Wahlberg. Denna podd innehåller en finfin blandning av kunniga gäster, ”veckans beautysvep” med nyheter och tips, och djupdykningar i olika hudvårdsrelaterade ämnen.
  • Beauty & Bubblor, med beautynörden och skribenten Emma Unckel och bloggaren och influenser Frida Fahrman. Denna podd är fartfylld och både Emma och Frida pratar om många olika makeup produkter och hudvårdsprodukter som de testat och är sugna på att testa. Det jag gillar med denna är att ingen av dem är utbildade inom hudvård eller makeup utan de kommer från andra sidan med tidningar och influenser men att de trots detta är så framgångsrika och kunniga och faktiskt ger jättebra tips och inspiration.
  • Säker Stil med stilsäkra entreprenören Emilia de Poret och journalisten och influenser Ebba Kleberg von Sydow. Denna podd har inte så mycket snack om just hudvård eller makeup, men mycket om stil, kläder och de bjussar gärna på hur deras liv ser ut bakom kulisserna.
  • Breaking Beauty med kanadensiska Jill Dunn och Carlene Higgins som är skönhetsskribenter som delar med sig av de senaste nyheterna i beautyvärlden, skvaller och nyanseringar. De ger också sina bästa tips om makeup och hudvård och har kunniga gäster som de intervjuar, som exempelvis Makeup By Mario och Dr Pimple Popper.
  • Glossangeles med amerikanska skönhetsjournalisterna Kirbie Johnson och Sara Tansom pratar om alla happenings, kändislanseringar och trender framförallt i USA. Dessutom väldigt roliga och lättsamma kvinnor.
Hudvårdsdjungelns Elin Fagerberg och Anna-Karin Wahlberg i sällskap av SHR:s vd Helene Westberg
Poddarna Emma och Frida medverkar även i Nyhetsmorgon titt som tätt

Vad gör du för att hitta lite pepp nu när hösten verkar vara i antågande? Jag försöker se fram mot allt trevligt hösten har att erbjuda och kanske blandar till en värmande drink eller två 🙂

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *