FavoriterFörsta intrycketHudhälsaHudvårdNyheterRecensionShopping

Ny favorit i hudvårdsrutinen

Inlägget innehåller annonslänkar som innebär att jag tjänar en peng om du handlar via dem.

Ett rykande färskt, svenskt hudvårdsmärke har äntrat mitt badrumsskåp och både jag och min hud slår bakut i lyckorus över rengöringen med BHA-syra. Mina gamla rengöringar kan slänga sig i väggen – Välkommen hem till mig OPTMZD Skin BHA Cleanser and Toner!

Webshoppen Seth & Sally har under en längre tid jobbat med ett team av dermatologer, hudterapeuter och kemister för att lansera ett alldeles eget märke – OPTMZD Skin. I nuläget finns det tre olika produktserier med 12 produkter totalt. Det finns en serie för aknebenägen och obalanserad hud, en lugnande serie för dig med rodnad, stressad och känslig hud och för dig med linjer, pigmenteringar och ojämn hudton finns det en annan produktserie. Varje serie består av rengöring, serum, dagkräm med SPF och en behandlande nattkräm och priserna ligger mellan 289-489 kr.


Nu till min nya favorit – BHA Cleanser and Toner 289 kr/160 ml som ingår i serien för aknebenägen hud. Jag har under i stort sett hela mitt vuxna liv lidit av hormonell akne, ibland är det bättre, ibland är det katastrof, men det är aldrig riktigt bra. Stora ömmande bölder som gör ont och tyvärr lämnar tråkiga ärr och pigmenteringar efter sig är för mig vardagsmat, därför är jag öppen för alla ”lösningar” som erbjuds och när den här rengöringen trillade ner i min brevlåda blev jag både peppad och skeptisk. Jag har använt rengöringen i snart tre veckor och min hud har aldrig varit finare. Pormaskar är ett minne blott och jag har bara haft någon enstaka finne (som inte riktigt lyckats blommat ut – Halleluja!). Den här produkten kommer hädanefter vara ett stående inslag i mitt badrumsskåp!

BHA Cleanser and Toner är en oljefri gelrengöring med en 3-i-1-effekt som rengör, exfolierar och återfuktar huden (rengöring, peeling och toner i en och samma tub). Den innehåller salicylsyra som rengör igentäppta porer, verkar antiinflammatorisk och motverkar uppkomsten av blemmor och allantoin och glycerin för att öka hudens fuktnivår och stärka hudbarriären. Den ska passa alla hudtyper och jag som har akne, men ändå har väldigt känslig hud kan gladeligen använda den här rengöringen utan irritation (det enda jag är irriterad över är att den inte funnits tidigare).

Är du sugen på rengöringen? Du kommer direkt till den HÄR.

Om du istället vill spana in hela sortimentet kommer du till OPTMZD Skin HÄR.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *