FavoriterHudvårdRecension

Mister du en exfoliering, står dig tusen åter

Mister du en exfoliering, står dig tusen åter

För några veckor sedan tog min stora favoritexfoliering slut, helt utan tillåtelse! Nämligen Dermalogicas Daily Microfoliant, som jag använt till och från i säkert fyra år nu och som håller min hud len och slät och faktiskt fri från pormaskar. Ja för sedan jag började använda den har jag inte haft i stort sett någon pormask alls så det tackar jag Dermalogica för, oavsett om det faktiskt beror just på den eller ej.

När nu den exfolieringen var slut var det dags att leta fram någon annan produkt och då passade det väldigt bra att jag för några månader sedan hade fått hem ett paket med en exfoliering av mitt andra favorithudvårdsmärke Dr Belter. Den heter Intensa Maxiglow Ecoscrub gel peeling och kommer i en praktisk tub. Det är en vit trögflytande kräm som innehåller pyttesmå peelingkorn som man ska massera in på fuktig hud. Kornen är ekologiska scrubpartiklar och denna fiffiga peeling innehåller dessutom enzymet papain som även den exfolierar huden när krämen ligger på huden. Denna peeling innehåller även lugnande aloe vera, lystergivande komplex och något så annorlunda som bokknoppsextrakt! Iallafall så måste jag säga att jag redan efter första användningen blev väldigt glatt överraskad då min hud verkligen kändes len efteråt och faktiskt även mer lystrig. Det var en fröjd att applicera foundation och övrigt smink med en så slät bas. Sedan dess har jag använt denna exfoliering 2-3 gånger i veckan och den är riktigt härlig.

När jag nu i helgen städade och gick igenom mina lådor med hudvård och smink hittade jag en helt ny och oöppnad stor flaska med Dermalogicas Daily Microfoliant! Jag hade väl klickat hem den när det var rabatt någonstans och sedan lagt undan den för att ha som back up.

Trots att jag hunnit smått förälska mig i den nya exfolieringen från Dr Belter kände jag ändå att jag blev väldigt glad och jag kommer nu kombinera dessa två underbara produkter för visst kan man ha fler än en favvis? Så, Daily Microfoliant kommer bli den dagliga, milda exfolieringen och Maxiglow Ecoscrub den där extra lyxen någon gång i veckan.

En extra bra sak med Dermalogicas Daily Microfoliant är att den kommer i pulverform, som sedan aktiveras när den blandas med lite vatten. Så därför har produkten hela två års hållbarhet, istället för de 6-12 månader majoriteten hudvårdsprodukter brukar ha efter att man har öppnat dem. Detta framgår av bilden på den öppna burken som de flesta produkterna har och där det i denna produkts fall står ”24M” på.

Så, vad vill jag säga med detta inlägg? Jo, att man inte ska vara rädd för att testa nåt nytt eftersom det kan leda till nya favoriter, att jag numer har två favoritexfolieringar och att inte gömma nyinköpta produkter alltför långt in i byrålådan.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *