HudhälsaHudvård

Fyra masker för hösten!

Fyra masker för hösten!

Inlägget innehåller annonslänkar

Om ett par dagar börjar jag jobba igen och planen för en njutbar, härlig höst börjar ta form. Ett steg i detta är att skapa tid för återhämtning och för mig är ett bad + en ansiktsmask den optimala återhämtningen i vardagen. Idag berättar jag om fyra masker som hänger med mig i höst – för full hemmaspa eller för boost över natten!

En rätt ny (för mig) favorit är Dr Levy’s R3 Cell Matrix Mask. Detta är en direkt boostande mask som jobbar med en blandning av vitaminer samt ger djup fukt. Resultatet är en utjämnad hudton, en plumpad och återfuktad hud med mindre textur. Jag hade ärligt ingen aning om vad jag skulle förvänta mig av denna då den varit ganska hypad av de jag sett testa den, ni vet – man är ju alltid skeptisk. Men den är faktiskt exakt så bra som man kunde hoppas på och det har blivit en favorit som jag vill hålla hårt i för det är verkligen en askungemask som är perfekt både innan makeup och bara för att ge huden det lilla extra. Här hittar ni masken! (annonslänk)

När väder och vind gjort sitt, eller bara skiftning mellan olika temperaturer och olika luftfuktighet så kan även jag har oljig hudtyp uppleva yttorrhet, d v s att huden har för stor fuktförlust då barriären blivit tillfälligt försvagad. En djupt återfuktande och närande nattmask brukar göra susen för mig och här har jag faktiskt två olika favoriter för tillfället. En nattmask är att betrakta som en närande och djupverkande nattkräm så egentligen är det så att säga potato potato. Men nu till favoriterna.

Först ut har vi Medik8 H.E.O mask som är en tvåstegsmask bestående av en djupt återfuktande germansk som man följer upp med en krämig, närande mask som låser in fukten i huden. I den här masken får du lågmolekylär hyaluronsyra, glycerin, urea och mjölksyra tillsammans med ceramider, squalan och linolsyra. Så det är 10/10 fukt och reparerande och 10/10 fetter samt närande. Jag älskar verkligen kombon av dessa två som känns geniala tillsammans. Här hittar du masken på rabatt just nu! (annonslänk)

Min andra nattmasksfavorit kommer från svenska Verso och heter nourishing mask. Detta är en mask som kan användas både som en avtvättningsbar mask och som nattmask och jag föredrar det senare för effekten blir verkligen bättre ju längre tid den får verka. Den här masken är en ceramidbomb som också innehåller fukt och som verkligen ger återhämtning över natten. Den är också parfymfri vilket är toppen då det passar även de som undviker det. Plus också för att tuben är hela 100ml. Här hittade jag masken med lite rabatt! (Annonslänk)

Sist ut är det ett måste för min hud att ha en talgreglerande mask som storstädar porerna. Jag är ganska tråkig för i denna kategori ändrar jag mig aldrig. Sedan flera år har det varit en och samma mask som gjort jobbet och inget annat jag testat har ens kommit i närheten av att kunna mäta sig med den. Den är helt enkelt bäst. Masque Vivant från Biologique Recherche är en seg, jästdoftande gelmask rik på fermenterade ingredienser samt milt exfolierande mjölksyra. Den trollar bort pormaskar, lugnar utbrott med finnar, minskar den upplevda storleken på porerna och ger en fantastisk lyster och allt detta utan att lämna huden stram eller irriterad såsom regelrätta lermasker gör. Den är helt enkelt fantastisk. Biologique Recherche hittar du hos auktoriserade återförsäljare, den kostar 720kr för 100ml. Här hittar du din närmsta återförsäljare!

Vilka masker följer med dig in i hösten?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *