FavoriterHudvårdRecension

Härlig hudvårdskvartett för känslig hud

Härlig hudvårdskvartett för känslig hud

I våras var min hud lite irriterad och framförallt var jag röd runt det högra ögat, vilket jag inte visste vad det berodde på och fortfarande inte vet. Men det jag vet är att det nu är helt borta och att min hud känns mycket lugnare och nöjdare. Delvis kan det säkert bero på att sommaren gör huden lite nöjdare med mer sol och utomhusvistelse, men jag tror att även min nuvarande hudvårdsrutin har en stark bidragande orsak. Efter rengöring är det fyra produkter som appliceras varje morgon och kväll och samtliga fungerar utmärkt på min känsliga hud.

Först ut är tonern Sensi-bel Delicate Toner från Dr Belter. Den är väldigt lugnande mot min ofta blossande hud och skyddar den från att bli irriterad och blossande under åtminstone en tid framåt. Den är helt rinnande så jag brukar droppa några droppar på en bomullspads och sedan svepa den över ansiktet. Jag tycker om alla de produkter jag har testat från Dr Belters rosa Sensi-belserie, som är särskilt framtagen för känslig hud, men nu är det bara tonern som har något kvar och denna använder jag nu till sista droppen.

Till ansiktet är det en booster från Mary Kay, nämligen Clinical Solutions, C+ Resveratrol Line Reducer. Som namnet antyder innehåller den C vitamin och resveratrol som motverkar fina linjer och rynkor. Boostern främjar hudens naturliga produktion av kollagen och elastin, vilket är precis vad min hud behöver just nu och de mer aktiva serumen får vänta tills i höst. Boostern kommer i en fin och praktisk liten flaska med pimpel och innehållet är gyllene och har nästan en oljeliknande och väldigt skön konsistens. Det behövs bara ca 4-6 droppar till hela ansiktet och den går snabbt in i huden och känns direkt väldigt skön och återfuktande mot huden.

Till ögonen har jag en ny favorit bland ögonprodukter och det är Revive Eye Serum ginseng + retina från koreanska Beauty of Joseon. Det är ett serum men för min del tycker jag att det går att använda bara som det är och behöver inte kompletteras med en ögoncreme ovanpå. Eftersom jag främst börjar få fina linjer runt ögonen uppskattar jag att detta serum innehåller det mer aktiva ämnet retinal och ska motverka hudens åldrande. Jag tycker detta serum ger direkt återfuktning och smälter in i den känsliga huden runt mina ögon och gör det inte rött eller irriterat.

Som ansiktscreme använder jag en annan koreansk hudvårdsprodukt, nämligen Tea Tree Cream, Moisturizing Cream for irritabel and dry skin, från Stay Well. Precis som namnet antyder doftar den Tea tree olja så om man inte tycker om den doften är detta kanske inte en passande ansiktscreme, men jag tycker doften är härlig och rätt mild och med tanke på hur cremen känns mot min hud är det verkligen värt det. Direkt när jag lagt på ett lager av denna vita krämiga mjukgörare känner jag hur mitt ansikte blir avsvalkat och lugnt och den passar lite extra bra just för känslig hy. Den ger dessutom riktigt bra med fukt så jag använder den både som dag- och nattcreme. Nackdelen med denna produkt är att den kommer i en burk och att jag doppar ner mitt pekfinger i den vid varje användning, vilket ju inte är så bra för hållbarheten…

Japp, det är denna härliga kvartett som håller min hud lugn och återfuktad och jag tycker mycket om dem alla fyra. Vad använder du för produkter i din dagliga hudvårdsrutin?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *