FavoriterNaglarRecension

Naglar för hösten-verkar-vara-här-känsla

Naglar för hösten-verkar-vara-här-känsla

Det har knappt hunnit bli augusti och det känns redan som att sommaren är borta och hösten är här. Deppigt men sant och jag tror det beror på att det varit i stort sett solfritt de senaste veckorna och vi har fått ägna semestern åt inomhusaktiviteter och städning istället för strandhäng och grillfester. Men men, hösten kan ju också vara fin och dagens söndagsmanikyr satte liksom omedvetet pricken över i:et för den sinnesstämningen.

För att kunna bereda väg för den nya färgen på naglarna fick jag såklart börja med att ta bort den gamla färgen (Barbie-manikyren för er som såg den). Jag använder Nail Repair Remover från Micro Cell och det är en riktigt bra och samtidigt skonsam nagellacksborttagning tycker jag.

Efter rengöring och viss filning och polering av naglarna grundade jag med ett underlack och sedan två lager av den riktigt härliga, murriga färgen Sunset Mauve i nagellacksserien Colour Repair som även det är från Micro Cell. Jag tycker att deras nagellack är riktigt krämiga och härliga och ger en riktigt fin glans. Det torkar väldigt fort, sitter även kvar fint länge, men allra bäst är att de samtidigt innehåller vårdande ingredienser så nageln inte blir torr, sprucken eller gul. Det är ett färgat lack men det stärker nageln och stabiliserar och vårdar med hjälp av kisel, kalcium och gröna alger.

Vill även passa på och tipsa om ett annat lack från Micro Cell, nämligen deras Nail Vital. Den kan man använda om man känner att naglarna lätt går sönder och är torra. Det innehåller ingredienser som återuppbygger proteinmolekylerna i nagelns hornlager och skyddar nageln från att brytas eller flika sig. Det ska dock inte användas som ett vanligt nagellack utan mer som en stärkande kur så det kräver lite tålamod. Dag 1 ska man måla på ett lager på en helt lackfri nagel. Dag 2 målar man på ett till lager, medan man dag 3 tar bort de båda lagren och målar på ett nytt lager. Sedan fortsätter man så i 2-3 veckor så ska naglarna vara starka och tåliga efter det. Jag har inte testat denna kur själv då jag har välsignats med starka och tåliga naglar, men med tanke på hur hög kvalitet jag tycker att de färgade lacken och även nagellacksremovern är så tror jag det kan vara värt att testa för den som behöver.

Ja nu sitter jag här med naglar redo för höstmys, så då vågar sig nog inte sensommarsolen fram!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *