Första intrycketMakeupNaglarNyheter

Jodå, fortfarande en Barbiegirl

Jodå, fortfarande en Barbiegirl

Igår fick jag äntligen mitt Barbiebehov uppfyllt, genom att gå och se Barbiefilmen på Filmstaden i Linköping. Med mig hade jag en kär barndomsvän som jag lekte mycket med Barbie med när vi växte upp så det kändes helt perfekt. När vi började prata om det mindes jag att vi till och med hade en hemlig Barbie-klubb ihop, men jag vet inte riktigt vad den gick ut på utan bara att vi startade den som svar på att våra storebröder hade startat en hemlig Turtlesklubb som vi inte var välkomna i.

Filmen var inte en besvikelse utan tvärt om, den innehöll både en hel del härlig rosa Barbie-nostalgi, som den där rosa snöskotern som jag faktiskt hade men som ena skidan gick sönder på, och även en del tänkvärda budskap till dagens kvinnor och flickor om att alla är lika mycket värda och att man inte måste försöka passa in för att duga. Bäst var kanske ändå när Barbie fick välja mellan ett par rosa pumps och bruna Birkenstock och såklart direkt valde pumpsen (vilket jag också hade gjort), eller när hon borstade sitt hår med en överdimensionerad barbieborste med väldigt glesa piggar. Ja för er som ännu inte har sett den vill jag såklart inte spoila för mycket, men se den!

Jag hade naturligtvis planerat vad jag skulle ha på mig, och behövde inte leta länge efter nåt rosa i min garderob. Dessvärre var det regn och småkallt så den planerade rosa klänning fick bytas ut mot en rosa topp, rosa kofta och jeans. Vad gäller makeupen så skulle den såklart också vara rosa och glittrig och precis dagen innan hade jag lyckligtvis fått hem de supergulliga sminkprodukterna från Nyx Barbiekollektion, som jag ju hade lovat mig själv att inte alls klicka hem men som vid en närmare anblick verkligen inte gick att motstå med typiskt Barbielook och namn som fick mitt 80-talsisthjärta att smälta.

Till ögonen använde jag ögonskuggspaletten Barbie Mini Paletter med det fyndiga namnet Turn up the Ken-ergy! Den har jättefina neonfärger i rosa, lila, ljusblått och gult och dessutom glittriga i guld och rosa för den perfekta partyfinnishen. Jag blev glatt överraskad av vilka fina och starka pigment skuggorna hade och de satt sedan kvar lika fint hela kvällen.

Under min kajal på vattenlinjen la jag en tunn eyeliner med Vivid Bright Liner i den chockrosa färgen Dont pink twice. Denna försvann sen lite under kvällens gång och hade nog suttit kvar bättre ovanpå ögonlocket, men en riktigt härlig färg och tillräckligt tunn pensel för att få en fin linje.

På kinderna använde jag den jättegulliga paletten Barbie Mini Cheek Palette i färgen Greetings from Barbieland. Den består av en knallrosa och en orange rouge och en guldglittrig highlighter. Jag använde den rosa och den guldiga nyanserna och gillade verkligen hur lättanvända de var och hur fint de kunde blandas ut på kinden utan att ge ett fläckigt resultat som jag tycker att en del rouge kan göra.

Till läpparna blev det Barbie Smooth Whip i en riktigt härligt Barbie-rosa nyans vid namn Perfect Day Pink. Det är ett matt läppstift och det gav riktigt mycket färg direkt och jag tycker det satt kvar väldigt bra. Dock har jag lite svårt för matta läppstift då mina läppar har en tendens att bli torra, så då och då kompletterade jag läppstiftet med ett tunt lager läppbalsam från Decubal.

Redan flera dagar i förväg hade jag gjort en egen Barbiemanikyr så att även mina naglar skulle passa in i temat, en liten video om hur jag gjorde den finns i mitt flöde på instagram;

Jag är glad att jag ändå föll för frestelsen just gällande dessa underbara produkter, som inte bara var väldigt söta utan faktiskt även riktigt bra. Och det känns skönt att filmen höll måttet och att jag fortfarande känner att jag är en anhängare av Barbie och allt som kommer med det och sålunda är en Barbiegirl, men i en Real world och inte Barbieworld.

Dela detta inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *