Favoriter

Beautyhack för den morgontrötta!

Inlägget innehåller annonslänkar

Slår man upp ordet morgontrött i en ordbok är det mycket möjligt att man hittar en bild på mig. Tidiga vardagsmorgnar orkar jag i princip ingenting mer än att vakna och infinna mig på jobbet. Duttande, sminkande och extra styling för håret osv sker mycket, mycket sällan. Att färga fransarna och brynen är därför mitt bästa beautyhack för att se vaken och rätt så fräsch ut på ett kick även när jag knappt kan komma upp ur sängen och därför råkar snooza en halvtimme. Idag ska vi snacka hemmafärg!

Jag trodde först att det skulle vara alldeles för krångligt för mig att färga hemma men det är verkligen så mycket enklare än jag trott och resultatet blir bra och sitter ungefär två veckor innan proceduren behöver upprepas. Kör man som jag dubbelrengöring med en oljebaserad rengöring som första steg så har färgen en tendens att lossna lite snabbare än annars men jag tycker att den sitter riktigt bra om man bara ökar mängden oxidant (vätska/kräm som aktiverar färgen).

Jag använder färger från Refectocil i färgerna no3 naturbrun, no1! grafitgrå och no1 svart. Den bruna och gråa blandar jag till brynen för en kallare brun nyans, jag tar 2/3 brunt och 1/3 grafitgrått. Till fransarna använder jag svart, och ibland brunt beroende på vilken effekt jag önskar. Färgerna lägger man ut en sträng ca 1-1,5 cm som sedan blandas med ungefär samma mängd av oxidant som sedan aktiverar färgen. Jag föredrar oxidanten i krämform som känns lite mer lätthanterlig.

När jag lägger färgen på brynen använder jag en snedskuren borste och börjar utifrån och jobbar mig inåt. När jag täckt alla strån jag önskar brukar jag smacka på resten rätt tjockt över alltihopa. Fransarna målar jag med en spoolieborste á la mascara och målar fransarna exakt som om jag hade applicerat en mascara. Kommer färg utanför är det viktigt att torka av direkt så att ha ett gäng bomullspinnar preppade med micellärt vatten är att rekommendera. Sedan är det bara att vänta. För brynen kör jag 10 min prick medan fransarna kan få sitta något längre, kanske 12 min.

Första dygnet är färgen ibland lite mer extremt men på någon dag ser det naturligt och fint ut och det enda jag behöver göra på morgonen (om jag inte oväntat är pigg och sugen på mer) är att böja fransarna, lägga en ofärgad bryngel och kanske, kanske lite rouge. TA-DA!

För att alltid ha långa fransar använder jag fransserum. Såklart utan prostaglandinanaloger. Vilket som är min nya favorit kommer jag att berätta mer om snart.

Refectocils färger och oxidanter hittar du här (annonslänk).

Har du provat att färga hemma eller är du sugen?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *