Hudvård

Rengöringsoljor – fransk lyx och svenskt apotek

Generellt har jag inga problem med orenheter men om jag slarvar med rengöringen kan till och med min hy vakna upp och protestera. På sommaren är kombinationen BUS + solkräm + make-up + svett och strunta i att rengöra ansiktet en dålig idé. Därför försöker jag skärpa till mig och använda mina två rengöringsoljor varje kväll. De är så bra att jag tycker de förtjänar ett eget hyllningsinlägg. Ena oljan är från ett svenskt apoteksmärke och den andra från ett klassiskt franskt lyxmärke.

ACO Gentle Cleansing Oil [149 kr, 150 ml]

Jag absolut älskar apoteksmärken och det här en härlig olja som blir mjölkig vid kontakt med vatten. På incin återfinns kokos, ängskrasseolja (vad?) och rapsolja. Så typ lite saker man kan hitta i kylskåpet. Den är parfymerad men min okänsliga näsa tycker att den knappt har någon doft.

Chanel  L’HUILE Anti-pollution Oil [455 kr, 150 ml]

Första gången jag köpte den här var på rekommendation av någon i Skönhetspodden (Rest in peace). Den beskrevs som ett budgetkap från Chanel (källa: mitt minne, jag orkar inte researcha detta närmare). Precis som med ACO:s rengöringsolja förvandlas den till krämig mjölk av vatten. Den är proppad med solrosolja, två olika marina algextrakt och glycerin. Den är parfymerad men inte alls på det vanliga överdådiga franska där det känns som de slängt alla chateaublommor i en parfymkittel.

Jag har torr hud och kör ett full face of make-up dagligen. Båda oljorna är återfuktande, tar bort allt smink och lämnar inte någon fet, läskig hinna efter sig. Om jag ska vara petig är ACO:s olja aningen lättare i konsistensen men annars är de väldigt lika. Au revoir!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *