Makeup

Allt du behöver veta om ”creasing”.

Makeupen är på plats och den ser fantastisk ut. Du känner dig som en miljon dollar när du går ut genom dörren, men halvvägs genom kvällen får du en skymt av dig själv i spegeln och inser att ingenting sitter som det gjorde när du gick hemifrån. Concealern under ögonen har spruckit, lagt sig i fina linjer, ser torr och fnasig ut, medan skuggan på ögonlocket endast är några ynka färgstreck kvar.

Känner du igen dig? Du är inte ensam, vi har alla mer eller mindre varit där. Att makeupen lägger sig i veck och fina linjer är otroligt frustrerande, men det finns knep som kan hjälpa makeupen att stanna kvar där du lagt den.

Idag delar jag med mig av mina 10 bästa tips!

  1. Se alltid till att huden är återfuktad, men överdriv inte, då det istället bara gör att din makeup glider omkring ovanpå huden.
  2. Om du har oljig hud, använd en ansiktsgel, dessa är ofta vattenbaserade och mycket tunnare i konsistensen än en kräm.
  3. De flesta av oss har flera olika hudtyper och kan med fördel använda en lättare gel där man upplever att huden är oljigare och en fetare kräm på torrare partier.
  4. Låt din hudvård sjunka in ordentligt innan du ger dig på sminket, ibland har du inte tid, men om du har det lovar jag att du kommer märka en markant skillnad på resultatet.
  5. Använd en primer på de ställen där du ofta upplever att makeupen lägger sig i veck, men var noga med vilken primer du väljer. precis som med hudvården kan du behöva använda olika primers till olika delar av ansiktet.
  6. För området under ögonen krävs oftast en lätt, återfuktande primer eftersom vi ofta är lite torrare där.
  7. Till ögonlocken krävs en specifik eyeprimer. En eyeprimer är så fiffigt konstruerad att den hindrar oljor i huden att ta sig igenom makeupen och därmed orsaka att den lägger sig i linjer. Ett tips är att använda yttepyttelite eyeprimer på de ställen i ansiktet du är som mest oljig, till exempel på nästan.
  8. Ett av de allra viktigaste tipsen är att inte överdriva makeupen med alldeles för mycket produkt, ju mer du kletar på, desto större risk att makeupen krackelerar. Jobba i tunna lager!
  9. Se upp med att använda för mycket puder. Det här är extra viktigt när du använder puder under ögonen. Dutta/skaka av det mesta av pudret från borsten eller din puff, under ögonen ska det helst vara så lite puder som möjligt. UNDVIK ”baking” under ögonen, det blir aldrig bra (i alla fall om du är över 25). Vet du inte vad ”baking” är? Det är inget du behöver veta, hoppa vidare till nästa tips!
  10. Sist, men inte minst, använd ett setting spray som är speciellt framtaget för att få din makeup att hålla hela dagen/kvällen (ett setting spray betyder inte automatiskt att det är gjort för hållbar makeup).

Med detta sagt är det inte säkert att din makeup blir 100 % hållbar hela kvällen, men jag hoppas du ska hitta ett tips (eller två) som funkar för DIG!

Har du något supertips? Berätta gärna för mig i kommentarerna.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *