HälsaHårvårdHudbehandlingarHudhälsaSkönhet

Nytt i beautytechlådan!

Nytt i beautytechlådan!

Jag älskar prylar inom Beauty som liksom ger det lilla extra till rutinen. Jag har testat pryttlar för massage men också inom segmentet beautytech – tekniska och elektroniska saker för att jobba med huden. Jag har testat nano- och mikroström från ZIIP Beauty, jag har testat EMS och radiofrekvenser från Dr. Levy och en mängd andra små pryttlar. Nästa grej att testa är LED-ljus!

Jag har varit sugen på LED i flera år egentligen och min bästa vän är minst sagt frälst vilket inte gjort mig mindre sugen om man säger det. De flesta högkvalitativa LED masker kostar ju dock en slant och jag har funderat fram och tillbaka om investeringen är värd det för mig samt huruvida jag verkligen skulle komma mig för att använda den tillräckligt frekvent. Tillslut landade jag i att jag ville testa, nyfikenheten är helt enkelt för stor.

Då började såklart research för vilken mask som kunde erbjuda vad jag önskade. Jag ville ha en mask som också behandlar dekolletage och hals och det helst tillsammans med masken för ansiktet, en allt i ett lösning. Detta gjorde att många märken gick bort för att de enbart erbjuder lösningar för ansiktet. Jag hittade att beautytech-sidan Current Body har sin egna, Priori erbjuder också mask för hals och dekolletage, likaså The Light Salon – men alla dessa säljer som två individuella produkter. En för ansikte och en för hals och dekolletage. Jag funderade då fram och tillbaka om jag skulle testa för ansiktet först eftersom att köpa de två individuellt blir en stor investering.

Men så såg jag LED-masken från NutriLight, The Lynx. Här kommer masken för ansiktet tillsammans för en mask för hals och dekolletage. Priset är ungefär som motsvarande för en mask från de andra märkena. Jag började då kolla upp specifikationerna och ja, det verkar som att den erbjuder de verksamma frekvenserna.

Varför LED?

Med LED-ljus kan man fokusera på en mängd olika hudåkomma beroende på vilket ljus man väljer att jobba med. Den mask som jag har erbjuder många olika men det finns också masker som har enbart rött och infrarött ljus. Det röda ljuset är det som har erkänd effekt för nybildandet av kollagen.

De olika ljus som masken jag har erbjuder är: Rött ljus (630 nanometer) som jobbar för kollagenbildningen, lila ljus (640 nm) som stimulerar blodcirkulation, blått ljus (470 nm) som dämpar inflammationer såsom t ex akne, grönt ljus (520 nm) som är läkande och även jobbar på fina linjer, cyan ljus (540 nm) som ska aktivera huden och jobba med proteiner, gult ljus (590 nm) som ska balansera oljighet och aknetillstånd.

Av detta är det främst det röda och blåa ljuset jag vill åt så det ska bli oerhört spännande att testa. Masken ska användas 10-20 minuter per dag så jag ska göra mitt bästa för att klämma in det i rutinen.

Är du nyfiken på masken så finns den här!

Gillar du teknikprylar med anknytning till skönhet? Har du testat något? Berätta gärna!

Dela detta inlägg

2 kommentarer

  1. Jag har den från Current Body, måste verkligen ta tag i att testa den. Jag blev så sugen nu 😊
    Det ska bli spännande att se vad du upplever för resultat med den här 😊

    1. Jag kör varje-varannan dag just nu och tänker försöka göra det i sex veckor innan jag utvärderar. Känns spännande minst sagt och skönt med en pryl som gör sitt medan den här trötta morsan ligger platt på rygg 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *