Gemensamt temaMakeupPersonligt

Gemensamt tema: ett tidigt beautyminne

Två saker hände nyligen. Vi Beautybloggare drog igång ett gemensamt tema kring ett tidigt beautyminne och vi hade en diskussion om Dior make-up är bäst eller bä. Min officiella ståndpunkt är att Dior kanske inte alltid är bäst, men mycket långt ifrån bä.

Lite random Dior som jag hittade när jag rotade i sminksamlingen.

Ett av mina tydligaste minnen av lyxigare märken och hur man kan få sinnessjuk produktlängtan rör en Dior-mascara.

2002 lanserade Dior sin Diorshow mascara. Den tokhajpades direkt överallt, tänk Tik-Tokgalet fast för 20 år sedan. Jag minns hur alla tidningar jag läste på den tiden plötsligt hyllade den som revolutionerande dunderbra. Det ovanliga med Diorshow var att borsten var väldigt stort. Jag var helt hypnotiserad av tanken på den här fantastiska mascaran. Jag har för mig att den kostade 299 kronor = nej-jag-orkar-inte-dyrt.

Jag köpte min mascara på antingen Åhléns eller Kicks efter X antal månaders intensivt velande och suktande. Det var nervöst pirrigt för jag var så förväntansfullt. Det var kärlek vid första franssvepet. Jag absolut älskade den och köpte om den. Flera gånger. Den var dyr för min skraltiga studentbudget men måste ju prioritera, eller hur? Om du bara har ketchup på snabbmakaronerna får du inte skörbjugg.

Susanna hjärta Diorshow

Diorshow var direkt en totalsuccé men finslipades lite 2015. De ändrade bland annat tuben så mindre luft skulle komma in, luft gör att mascaran torkar ut snabbare. Diorshow är fortfarande älskad och alla Diors mascaror heter numera Diorshow någontingnågonting. Förra året köpte jag om den av ren nostalgi, nu kostar den 450 kronor. Hej inflation! Det är fortfarande en riktigt bra mascara. Den förlänger fransarna fint och separerar dem. Det blir inga klumpar och den kladdar inte. Numera finns det alternativ om man, som jag, gillar borstar i storleken kan-passar-på-en-biltvätt. By the way, jag är övertygad om att Caia Space Intense är en billigare dupe.

Om du vill minnas med oss läs gärna de andra beautybloggarnas minnen:

Hudvårdsnörd, Beautyprataren, Beautybyråkraten

Dela detta inlägg

1 kommentar

  1. Men oj vad mycket minnen du satte igång hos mig nu. Jag har liknande minnen kring denna succé till mascara.
    Inser nu att det var många år sedan jag använde en mascara från Dior. Får nog bli nästa köp 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *