Parfym

Gemensamt tema: Ett tidigt skönhetsminne

Gemensamt tema: Ett tidigt skönhetsminne

Vid vårt senaste möte lyfte jag idén om att återigen ha ett gemensamt tema, denna gången ett tidigt skönhetsminne eller liknande rubrik. Jag är en person som (tyvärr) blir lätt nostalgisk av saker och bilder som väcker minnen och när det kommer till mitt numera stora intresse för skönhet har jag ett par minnen – alla med en gemensam nämnare som jag tänker absolut spelat en roll. Idag får ni följa med på en nostalgitripp.

En av mina absoluta favoritsysslor under barndomen var att bläddra och drömma mig bort i olika postorderkataloger. Det kunde vara Hennes & Mauritz eller Ellos men också att titta på de radiostyrda bilarna eller obskyra attiraljerna i Hobbex. Men bäst av allt tyckte jag det var när reklambladen med beställningtalonger där små frimärkesliknande bilder av det man ville beställa kunde fästas i passande rutor. Jag vet inte om flera olika företag gjorde detta men det jag minns som allra klarast är Yves Rocher. (Som jag just nu inte äger en enda grej från eller ens är särskilt sugen på då företaget både handlar och skatta i Ryssland just nu, något som är problematiskt i det pågående kriget, men nu ska vi inte prata krig – utan nostalgi).

Yves Rocher var också de produkter jag kunde hitta både i mammas badrumsskåp och på toaletthyllan hos farmor stod en av deras parfymer som jag vet att jag doftade på så gott varje gång jag besökte den otroligt trånga toaletten med svart toalettsits av tung bakelit. Doften Magnolia minns jag som otroligt blommig och jag älskade den. Den stod kvar där på toaletten långt efter farmors död också för då beboddes huset nämligen av min faster. Bilden kommer härifrån!

I mammas skåp fanns hudvård från märket och när jag själv efter minst hundra drömbeställningar som hamnat i soptunnan tillslut fick beställa något själv så blev det hudvård från serien Bio Calmille (tror att just serien finns nu med) och parfymen Ming Shu. Parfymen var precis som den hos farmor blommig, men betydligt fräschare och ”yngre” och mer fruktig. Jag hade den nog prick varje dag under hela högstadiet och skulle jag dofta på den nu skulle jag slungas tillbaka i ett ögonblick men det låter jag bli för högstadiet var inte min bästa tid om vi säger så. Här hittade jag bilden!

Precis som dessa dofter tar varit specifika för platser och perioder i livet har det sedan fortsatt. Dofter kan verkligen hjälpa till att förstärka minnen.

Det vore så roligt om även ni andra som bloggar, även utanför Beautybloggare ville hänga på och berätta om något/några av era tidiga minnen kring skönhet!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *