FavoriterMakeupShopping

Hi Barbie!

Hi Barbie!

Ja jag försökte länge men kunde nu inte hålla mig längre från att göra ett Barbie-inlägg här på bloggen. Jag älskade Barbie och allt som var rosa och gulligt när jag var liten och det har hållt i sig ända tills idag, även om det såklart har gått lite i vågor. Så ni förstår säkert hur glad jag blev när jag fick höra att det skulle släppas en ny Barbiefilm! De jag såg när jag var liten var tecknade men nu vankades det en riktig film med skådespelare och de bilder jag fick se med olika outfits och settings från filmen gjorde mig inte besviken.

Till råga på detta roliga med en film att se fram emot har det lanserats en rad olika Barbieprodukter, både inom mat, inredning, kläder och såklart makeup! Här är några exempel.

Nyx har släppt en hel sminkkollektion med Barbietema, tyvärr fins det inte att få tag på här i Östergötland. De finns här.

Opi har släppt Barbie-nagellack som är jättefina knallrosa, knallgula och knallblå nyanser och även ett rosabeigt lack som är riktigt fint. Och tidningen Daisy Beaty Magazine utnämnde Opilacket Project B Welcome to Barbie Land till det officiella Barbie-lacket sida med recensioner.

H&M har gjort söta Barbie-väskor, halsband etc som jag skulle ha gett vad som helst för att få en när jag var liten.

Sence Beauty har gjort ansiktsmasker a la Barbie, som jag hittade på Normal i Linköping.

Ja listan kan göras lång, men faktum är att jag inte har fallit för frestelsen utan beundrat alla dessa fina saker lite på avstånd. Främst tror jag att det beror på att jag ännu inte sett filmen (den hade premiär igår), att det är semestertider och jag vill lägga pengar på att låta familjen göra roliga ch trevliga saker för pengarna och inte bara jag och att jag redan har en Barbie-kollektion i makeup som kom för några år sedan genom ett samarbete mellan Pur och Barbie och som jag fortfarande tycker är underbar. Då känns det lite lättare att försöka tala mig själv till rätta när jag egentligen känner att jag vill ha allt som har med Barbie att göra!

Så jag bläddrar lite nostalgiskt i min kära klistermärkesvok Barbie Sticker Album, som aldrig blev komplett då vissa märken var väldigt sällsynta och mina föräldrar inte ville låta mig spendera alla veckopengar på detta, och ser löjligt mycket fram emot att snart få se filmen Barbie.

Och glöm förresten inte att varje år, den 9 mars, är det Internationella Barbie-dagen och det måste ju firas. Anledningen till just detta är att det var den 9 mars 1959 som Barbie för första gången visades upp, på the American International Top Fair i New York. I fjol gjorde jag dessa Barbie-inspirerade drinkar den 9 mars för att fira den finfina idolen.

Dela detta inlägg

4 kommentarer

  1. Jag har inget minne av ett sådant album, men jag är äldre än dig så det kanske kom senare. Framsidan påminner om Starlet som alla läste i högstadiet.
    Sen vill jag bara tala om att jag har problem att klicka in mig på både Susanna X samt den nya Matilda. Kommer inte till inläggen. Jag surfar från mobilen om det har med det att göra?

    1. På framsidan på albumet står det att det gavs ut 1983 och av ett italienskt företag som hette Figurine Panini och klistermärkena av Joy Stickers som fanns i Bromma i Sverige och i Wantaa i Finland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *