FavoriterHudvårdNyheterRecension

Två grymma allt-i-ett-rengöringar

Två grymma allt-i-ett-rengöringar

Precis som många andra är jag lat och orkar inte alltid göra en hudvårdsrutin som innebär massor av steg och olika produkter, och ofta en rengöring som ska vara i minst två olika steg. Men jag har hittat två favoriter som jag tycker gör åtminstone rengöringen lättare och snabbare och samtidigt inte känns som att man fuskar med sin hud. Här kommer dessa två grymma rengöringsprodukter;

Först ut är en ”Oldie but Goldie”, en rengöring som jag har använt i flera år de kvällar jag känt att jag inte orkat först ta bort makeupen och sedan rengöra huden mer på djupet. Det är Facial Cleanser från Löwengrip Clean & Calm. Den är vegansk och budgetpris i förhållande till hur effektiv den är och hur länge den räcker. Den kommer i en praktisk pumpflaska och det gillar jag för då kan man lätt få ut produkten när man står där framåtlutad över handfatet med vatten i ansiktet. Konsistensen är en gel/krämform och den ska masseras in på fuktad hud. Det fina är att den går jättebra att massera in även i ögonen och löser upp mascara, kajal och allt man kan tänkas ha där, men helt utan att det svider i ögonen eller blir rött. Den tar även bort annan makeup som foundation och gör att huden dessutom känns ren på djupet efteråt. Den torkar inte ut ansiktet utan man känner sig lugn och mjuk efteråt och min rosaceahud regerar inte på denna produkt. Det är en trygghet att alltid ha en flaska av denna i badrummet om någon av de andra rengöringarna man testar inte skulle hålla måttet.

Den andra grymma rengöringen är en nyhet som direkt fann en plats i mitt hjärta, och i mitt badrum. Det är Oil to foam total cleanser från Dermalogica. Den kostar lite mer, men är riktigt effektiv och dryg och känns väldigt härlig att använda. Konsistensen är som en tjockare olja och är gyllene. Den ska masseras in i fuktat ansikte, inklusive ögonen och löser då upp både makeup, solskydd och all lite svårare smuts man samlat på sig under dagen. När man gjort detta tar man lite ljummet vatten i handen och fortsätter massera och då förvandlas oljan till ett härligt skum/lödder. Så då får man massera in detta skum i ansiktet och det lyfter upp all smuts från djupet och man känner sig väldigt ren och fräsch efteråt. Själva flaskan är lite svårare då det inte är någon pump på den och ibland kommer det lite för mycket produkt när man häller ut oljan, men man lär sig snabbt att vara försiktig med detta för det är ju dyrbara droppar som man inte vill ska ta slut. Även efter denna rengöring känns min hud lugn, nöjd och inte uttorkad.

Jag kan varmt rekommendera båda dessa rengöringar och själv växlar jag lite mellan dem. Det är verkligen skönt att slippa använda mer än en produkt för rengöring, för risken är annars att man (läs jag) går och lägger mig utan att ha tvättat bort sminket, och det är ju en dödssynd!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *