HudhälsaHudvård

Commonclouds – hudpositivitivt och prisvärt

Inlägget innehåller annonslänkar

Skönhetsjournalisten Maria Ahlgren är en av grundarna av det svenska hudvårdsmärket Commonclouds. Förutom välformulerade produkter så bjuds det på oerhört hudpositiva bilder där akne syns och oj, vad jag önskar att detta funnits under mina tonår! Häng mer så berättar jag mer!

Det började med små söta molnformade hydrokolloidplåster för finnar och fortsatte med en större variant. Jag gillar båda men är faktiskt ännu mer imponerad över hudvården som kommit på senare tid. Det som imponerar på mig är att förutom att skapa lugnande, vårdande och otroligt fina produkter så lyckas man göra reklam där riktig hud och framför allt akne får synas och valet av modeller gör att det känns väldigt genomtänkt och inkluderande. BRAVO. Detta görs också till ett otroligt bra pris – alla produkter kostar mellan 139-179kr vilket gör det tillgängligt för de flesta.

Formuleringarna känns väldigt genomtänkta och välarbetade, texturerna är fantastiska på både rengöringen och krämen. Dessutom ligger fokus på ett antal stärkande och välgörande ingredienser.

Det nyaste tillskottet är rengöringen Cloud Wash, denna är en icke-skummande gelrengöring som lämnar huden ren men inte alls stramande. Den innehålller lugnande centella, och även stärkande niacinamid och ceramider. Jag är imponerad av hur effektivt den rengör huden, även smink och SPF lossnar i ett kick. Den kan med fördel användas två gånger när man sminkat sig eller lagt flera lager SPF nu sommartid, eller som andra steg om man föredrar att börja med en olja. 159kr kostar rengöringen och du hittar den här! (annonslänk)

För ett par månader sedan lanserades Cloud Water som är en milt exfolierande toner som skiljer sig väldigt mycket från andra liknande produkter jag testat. Till skillnad från storsäljaren från Paula’s choice så lämnar denna ingen fet hinna på huden utan sjunker in snabbt och dessutom återfuktar den med hyaluronsyra samt lugnar irritation med centella. Detta är definitivt en av de bästa BHA-produkter jag testat och ja, jag har testat en hel radda. 159kr kostar tonern och du hittar den här! (annonslänk)

I serien finns också en fuktkräm av lättare sort som torkar ner lite mattare på huden. Krämen har en lätt textur som sjunker in snabbt och lugnar. Den jobbar utjämnande och stärkande för barriären med hjälp av niacinamid samt labbodlad probiotika för att stärka hudens mikroflora. Krämen innehåller också squalan som bevarar fuktnivåerna. För mig som närmar mig 40 år denna inte fullt tillräcklig MEN för tonåringarna här hemma är den alldeles perfekt. Plus också att den sjunker in snabbt och upplevs kladdfri, ni som har en tonårsson vet kanske hur osugna de är på kladdig känsla i ansiktet? 179kr är priset. Krämen hittar du här! (annonslänk)

Finnplåstren från Commonclouds hittar du här! (annonslänk)

Har du testat någon av dessa?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *