HudvårdNyheterRecension

Hållbar ögonmask blir bästa vän med ögonserumet

Hållbar ögonmask blir bästa vän med ögonserumet

De flesta sheetmaskerna och ögonmaskerna, eye patches, är engångs och ska kastas efter användning. Det kan kännas lite slöseri och jag brukar mest använda tex ansiktsmask i cremeform som man själv trycker ut ur en tub eller ur en burk så de räcker till fler gånger.

Därför tyckte jag det var en smart och rolig nyhet som lanserades nu i veckan, den 28 juni. Nämligen återanvändbara ögonmasker från det nystartade svenska företaget Zuwelia Skin. De heter Me time och kostar 279 kr. De kommer hem i en liten fin metallburk och enligt beskrivningen ska man kunna använda dem upp till 150 gånger om man tar hand om dem på rätt sätt!

Me Time, Zuwelia Skin

Och det fina med dessa ögonmasker är att de inte i sig själva innehåller någon ögoncreme eller serum, för då skulle de såklart inte gå att återanvända, utan de ska användas ihop med de produkter man redan har hemma för att de ska få extra effekt. Ögonmasken är gjorda av 100 % ickeporös silikon som bildar en täckande barriär och den förbättrar fuktighetsnivån i huden under användning. Silikonet absorberar inte något av produkten utan arbetar istället för att locka till sig vatten, vilket ger fukt till det översta lagret av huden där man lägger masken. Den fungerar också som ett slags lås mot avdunstning och hjälper produkten att tränga in djupare i huden.

Me Time, Zuwelia Skin

Jag använder denna ögonmask tillsammans med ett nytt favoritserum för ögonområdet, Revive Eye Serum Ginseng + Retinal från Beauty of Joseon. Det är ett serum från Sydkorea som hjälper till att förminska fina linjer i ögonområdet. Retinalet förbättrar hudens elasticitet och ginsengen återfuktar. Jag älskar den lena konsistensen som inte alls är klibbig och inte irriterar ögonen. Förpackningen är en smidig tub med pump så produkten håller sig fräsch.

Revive Eye Serum Beauty of Joseon
Revive Eye Serum, Beauty of Joseon

Så här gör jag när jag använder ögonmasken;

På kvällen gör jag min vanliga hudvårdsrutin med rengöringar, toner och serum. Direkt efter att jag applicerat ögonserumet lägger jag på ögonmaskerna ovanpå serumet och sedan låter jag de sitta på i ca 15-30 minuter.

När jag tar bort dem lägger jag på ögoncreme, tvättar ögonmaskerna med ljummet vatten och tvål och sedan är jag redo för sängen.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *