MakeupRecension

Färgglad makeup i sommar

Färgglad makeup i sommar

När jag var yngre använde jag väldigt diskret makeup, och mest som ett verktyg för att dölja saker i mitt ansikte som jag inte tyckte om så som röda partier, glansigt, finnar, kvisslor och så vidare. Nu när jag passerat 40 använder jag smink för att det är roligt och jag använder de färger och produkter som faller mig in eller matchar min outfit. Jag har slutat bry mig så mycket om hur andra ska uppfatta mig och därför är det färgsprakande makeupmärket SUVA Beauty precis vad jag vill ha nu i sommar.

Suva Beauty har funnits sedan 2015, men jag kom först i kontakt med det under Daisy Beauty Expo för några år sedan.

Deras makeup är färgglad och av riktigt hög kvalitet. De är inspirerade av Fiji- öarna som deras VD kommer från, och Suva är huvudstaden där.

Det jag verkligen tycker om med Suvas paletter är att det är lite som när man var liten och målade med vattenfärg, man har en liten tunn pensel som man doppar i vatten och sedan i den färg man vill använda. Färgen har väldigt bra pigmentering och den paletten jag har har dessutom färger som blir lysande i UV-ljus! När färgen väl har fått torka sitter den, till skillnad mot vattenfärg, kvar riktigt bra hela dagen och kvällen. Min palett heter UV Grunge och innehåller en vit, en svart och så tre färgade ögonskuggor.

Här har jag använt den gula.

Här har jag använt den gröna.

Här har jag använt den lila.

Jag har även en produkt som heter After Gloss, Eye and Lip Gloss. Precis som det låter är detta ett gloss för läpparna, men även för ögonen. Det är en helt genomskinlig, väldigt kletig gel som ger väldigt mycket glans. Man kan enligt beskrivningen gärna använda den som ett sista steg ovanpå ögonskuggan för att ge extra glans men när jag har testat det tycker jag att det faktiskt gör att skuggan/linern sitter sämre eftersom ögonlocket blir lite kletigt av det. Så jag använder den bara på läpparna, och gärna ovanpå ett färgglatt läppstift så blir det väldigt glansiga och fina läppar.

Sist bland mina Suva-produkter är en svart kak-eyeliner och två penslar. Eyelinern heter Hydra Liner och färgen heter Grease, matte. Även denna kak-färg ska aktiveras med hjälp av lite vatten och den smala pendeln Six Ten är prefekt för att sedan måla en tunn eyeliner. Det är en riktigt bra kakeyeliner och även pensel, men det jag insåg var att jag ju faktiskt har en svart ögonskugga i min palett och en lika smal och bra pensel i paletten, så för min del var eyelinerkakan och den särskilda penseln lite överflödiga eftersom samma resultat faktiskt kunde uppnås med den svarta ögonskuggan. Om man istället satsar på en palett där svart saknas tycker jag absolut att denna kakeyliner är värd att investera in. Det är även bra med en egen pensel till just den svarta för annars måste man ju tvätta bort den andra färgen direkt efter appliceringen och lat som jag är tyckte jag att det var skönt att kunna skjuta lite på det.

Om ni också är sugna på färg i sommar så kan jag verkligen rekommendera Suvas produkter, och självklart blir de ännu mer effektfulla om man vågar måla på mycket mer skugga och liner än vad jag har gjort på bilderna 🙂

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *