Hudvård

Masker för sommaren

Sommartid och semestern närmar sig med stormsteg. För mig är det otänkbart att inte ladda upp med lite härligas ansiktsmasker inför semestern och det är tre typer av masker jag inte vill vara utan. Den intensivt lugnande och fuktgivande, den som förebygger orenheter och oljighet och den som ger en direkt pick-me-up-resultat! Idag ska jag berätta om mina favoriter.

För lugnande och fuktgivande resultat är gelmasken Photo Corrective Mask från Skinceuticals otrolig. Den svalkar skönt, återställer fuktningarna i huden och doftar underbart av timjan. Phyto-serien är Skinceuticals serie för att lugna rodnad och irritation i huden och består även av andra produkter som jag är sugen på att testa för denna mask är verkligen fantastisk.

Kolla bara texturen och färgen på den? Visst blir man sugen på att dyka i?

För att kontrollera min outtömliga sebumproduktion sommartid så är en av mina absoluta favoriter masken Bain de Plantes från Biologique Recherche. Detta är en gelmask som förebygger orenheter och dämpar oljighet under hela dagen så den används med fördel på morgonen. För den som har oljig hårbotten kan denna också användas i hårbotten vilket gör den till en spännande multi-use-produkt. Den doftar friskt och lite mintigt och inte alls som andra produkter ur Biologique Recherches sortiment.

Inför en fest eller bara en härligt date-Nightwear tillsammans med min man älskar jag att lägga en sheet mask innan makeup. Utifrån hållbarhetsaspekt försöker jag hålla mig undan sheet masks så långt det går men det finns ett par stycken som är så pass fenomenala att man ibland FÅR unna sig (tänker jag). Acasia skincare Brighten me up sheet mask är precis en sådan som med antioxidanter ger ett maximalt glow och ger en perfekt yta för efterkommande makeup. Detta är en lysterbomb och jag älskar den verkligen. Sommartid finns alltid ett par stycken hemma.

Och till sist – ett riktigt proffstips. Lägg dina sommarparker i kylskåpet för maximal svalkande och avsvällande effekt! Som synes finns det ett helt gäng godingar i min kyl!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *